Aνοίγουν στόματα, βγαίνουν στην “φόρα”…”απλυτα”. Τα μυθικά κέρδη της Pfizer, οι κρυφές συνομιλίες και η θέση της Φον Ντερ Λαϊέν

Mιχάλης Αντωνίου

Άρχισαν να ανοίγουν στόματα για το περιβόητο σκάνδαλο PfizerGate που πρώτος, έφερε στο φως, ο ευρωβουλεύτης του ΑΚΕΛ Γιώργος Γέωργίου, ο οποίος με αφορμή την σύλληψη και το σκάνδαλο Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου, μιλώντας στο ecosmoscy, με αφορμή το σκάνδαλο Καϊλή, το οποίο έκανε το Ευρωκοινοβούλιο να σείεται συθέμελα, έκανε λόγο οτί πρόκεται “για την κορυφή του παγόβουνου”.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση ο κ. Γεωργίου είπε χαρακτήριστικά πως “Ύπάρχουν μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως το PfizerGate” αφήνοντας σοβαρές αιχμές για ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Ο ίδιος είπε πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν, είχε κρυφές συνομιλίες με τον εκτελεστικο διευθυντή της Pfizer Aλμπέρτο Μπουρλά.

Συνεχίζοντας ο ευρωβουλευτής, έριξε βόμβα πως η Φον Ντερ Λαϊεν, είχε παραγγείλει υπο άκρα μυστικότητα εμβόλια αξίας 36δις, ενώ διερωτήθηκε υπο ποια ιδιότητα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε προχωρήσει στην συγκεκριμένη σύμφωνια.

Χθες ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Εμμανουήλ Φράγκος, είπε πως  ‘”Όντως, η κα Φον ντερ Λάιεν φαίνεται να έχει συνομιλίες με τον κο Μπουρλά, που ποτέ δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι προσωπικό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κατανοητό ο κος Μπουρλά να μην δημοσιοποιεί τις συζητήσεις. Όμως, είναι παντελώς απαράδεκτο, να κάνει το ίδιο και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως η Pfizer κέρδισε 37 δις δολάρια από το εμβόλιο για τον Covid-19 μόνο το 2021. Τα ποσά είναι μυθικά. Αντίστοιχα, εντοπίζουμε και υποστηρίζουμε καταγγελίες για όλα τα χρυσοφόρα συμβόλαια που υλοποιήθηκαν, κατόπιν κατεπειγουσών αποφάσεων της Επιτροπής – π.χ. υπάρχουν σκιές στη μέθοδο που ακολουθήθηκε για να επιτραπούν μάσκες συγκεκριμένων προτύπων. Πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει πολύ προωθημένη νομοθεσία στην ΕΕ για την αποτροπή των παρασκηνιακών επαφών μεταξύ επιχειρήσεων που απευθύνονται στην ίδια αγορά, ακριβώς για να μην ελεγχθεί η αγορά” ενώ διευρκίνησε πως “Πολιτικά, βλέπουμε ότι η θέση της κας Φον ντερ Λάιεν είναι πολύ επιβαρυμένη. Φαίνεται πως ακόμα και η πολιτική της ομάδα συζητάει την αντικατάσταση της σε ενάμιση χρόνο από σήμερα. Κάτι θα προσπαθούν να αποφύγουν…”

Σημειώνεται πως o κ Γεωργίου ειπε πως “Εδώ και ένα χρόνο η Ευρωπαία διαμεσολαβήτρια ζήτησε στοιχεία απο τη κ. Ούρσουλα Φον ντεν Λαιέν και τι ακριβώς εδιελήφθη μεταξύ της και του κ. Μπουρλά, στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να τα δώσει

Τέλςο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ είπε πως “Ο κ. Μπουρλά δεν παρευρέθει για να καταθέσει στην ειδική επιτροπή που συστάθηκε και εξετάζει ζητήματα covid και τώρα αναλαμβάνει ρόλο ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος θα εξετάσει το ζήτημα. Η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θα καλέσει την κ. Ούρσουλα Φον ντε Λαιεν να καταθέσει όποια στοιχεία έχει αναφορικά με την κρίσιμη περίοδο πέρσι το καλοκαίρι , τι μηνύματα αντάλλαξε και υπο ποια ιδιότητα διαπραγματεύτηκε από μόνη της αυτή την τεράστια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων. Αυτό θα σκεπάσει εκατοντάδες φορές το σκάνδαλο της κ Καιλή γιατί μιλάμε για τα εντελώς ανώτατα κλιμάκια. Μιλάμε για την πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής” 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *