Σκηνοθετημένη τελικά η “ληστεία” μέρα μεσημέρι στη Λεμεσό. Επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα το “θύμα”

Η ταραχή από την οποία διακατεχόταν το «θύμα» της «ένοπλης» ληστείας στη Λεμεσό, κατά την εξιστόρηση των γεγονότων, καθώς και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά την ανάκρισή του από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, κίνησαν υποψίες στους ανακριτές και τον ανάγκασαν να «σπάσει» και να παραδεχθεί ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Μαρίνο Βασιλείου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, «κάποια πράγματα που έλεγε δεν είχαν σωστή ροή».

Αναφερόμενος στον 53χρονο συνεργό του, ο 54χρονος είπε ότι πρόκειται για φίλο και γείτονά του, ενώ ισχυρίστηκε ότι και οι δύο αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τις €30.000 που κλάπηκαν κατά τη «ληστεία».

Οι δύο άντρες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες κλοπής, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, με τον 53χρονο να αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν οκτώ χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου, για τις οποίες δεν είχε άδεια κατοχής.

Το χρονικό της «ληστείας»

Ήταν γύρω στις 12:15 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν υπάλληλος ξενοδοχείου, Ελληνοκύπριος 54 ετών, ενώ οδηγούσε το όχημά του κατευθυνόμενος από την έξοδο της Παρεκκλησιάς προς Λεμεσό, ανακόπηκε από αγνώστους. Συγκεκριμένα, όχημα που βρισκόταν μπροστά του, του ανέκοψε την πορεία, ενώ δεύτερο όχημα που τον ακολουθούσε, τον ανάγκασε να σταματήσει.

Τα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 54χρονος, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του, προέταξαν πιστόλι και σε σπαστά ελληνικά του ζήτησαν τα χρήματα. Οι δράστες τότε του άρπαξαν χαρτοφύλακα που περιείχε γύρω στις €30.000 και τράπηκαν σε φυγή.

Εκτός από τον χαρτοφύλακα, όπως είπε, οι ληστές του άρπαξαν τα κλειδιά του οχήματος και το κινητό του τηλέφωνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *