Λετυμπιώτης στο ecosmoscy για τα επεισόδια στο “Ελευθερίας”

Στο ecosmoscy, μίλησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης για τα επεισόδια στο στάδιο “Ελευθερίας”.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν ο κ. Λετυμπιώτης είπε “Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο στάδιο ‘Ελευθερίας, είναι καταδικαστέα. Η βία γενικότερα είναι είναι καταδικαστέα, και στον αθλητισμό, δεν μπορεί να χωρούν τέτοια φαινόμενα”.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως “Το θέμα του χουλιγκιγκανσιμού είναι ένα πολυδιάστατο ζήτημα, το οποίο χρήζει συλλογικής αντιμετώπισης”

“Το ζητούμενο σε αυτή την φάση, είναι πέραν της απόδοσης ευθυνών, είναι η πρόληψη στον επόμενο αγώνα και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες για να ολοκληρωθεί εντός μιας εβδομάδας” είπε συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, η Υπουργός δικαιοσύνης ανακοίνωσε τα μέτρα για αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού/

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής: 

1)Ολοκλήρωση της διαταχθείσας διοικητικής έρευνας εντός μίας εβδομάδας
2)Συγκρότηση και λειτουργία μόνιμης αντιοχλαγωγικής μονάδας στη μηχανοκίνητη μονάδα άμεσου δράσης στη ΜΜΑΔ, με αποκλειστικά καθήκοντα την αστυνόμευση αθλητικών αγώνων και άλλων εκδηλώσεων υψηλής επικινδυνότητας. 

3)Τροποποίηση της νομοθεσίας για διενέργεια άλκοτεστ και νάρκοτεστ, για σκοπούς πλήρους εφαρμογής της υφιστάμενης νομοθεσίας που απαγορεύει την είσοδο σε αθλητικούς χώρους ή χώρους που γειτνιάζουν σε γήπεδα, προσώπων που τελούν σε κατάσταση μέθης ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών.
4)Εντατικοποίηση σωματικού ελέγχου των φιλάθλων για εντοπισμό και κατάσχεση παράνομων αντικειμένων από την Αστυνομία.
5)Εντατικοποίηση ελέγχων και επιτήρησης μετακινήσεων οργανωμένων οπαδών από την Αστυνομία.
6)Εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια, όπου πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία.
7)Τροποποίηση της νομοθεσίας για εγκατάσταση κυκλωμάτων παρακολούθησης σε όλα τα στάδια όπου διεξάγονται αγώνες α’ κατηγορίας, ανεξαρτήτως χωρητικότητας.
8)Τροποποίηση νομοθεσίας για εμπλοκή της Αστυνομίας στους ελέγχους εφαρμογής στους αθλητικούς χώρους της κάρτας φιλάθλου.
Στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο προώθησης με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ώστε η σύσταση της Αστυνομίας προς την οικία Ομοσπονδία για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, να καθίσταται δεσμευτική.
9)Τροποποίηση της νομοθεσίας για αύξηση ποινών αποκλεισμού από τα γήπεδα μέχρι τα 10 έτη.
10)Επανεξέταση οικονομικής ή άλλης αρωγής της πολιτείας προς τα αθλητικά σωματεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *