Αισιόδοξος ο Κουμής για την νέα τουριστική σεζόν. “Στόχος τα 3,5 εκατομμύρια σε σχέση με τα 3,2 που είχαμε το προηγούμενο καλοκαίρι”

Αισιόδοξος ότι ο τουρισμός για φέτος το καλοκαίρι θα είναι αυξημένος κατά 5-10% εμφανίστηκε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, λέγοντας πως ο στόχος είναι τα 3,5 εκατομμύρια σε σχέση με τα 3,2 που είχαμε το περασμένο καλοκαίρι.

Επισημαίνοντας πως εδώ και δύο δεκαετίες συζητάμε για την ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού, ο κ. Κουμής υποστήριξε πως ποτέ δεν δώσαμε τον ορισμό του ποιοτικού τουρισμού, ωστόσο οι περισσότεροι εννοούν τουρίστες υψηλότερης εισοδηματικής στάθμης. Για να έρθουν αυτοί οι τουρίστες, υπογράμμισε, απαιτείται η βελτίωση των υποδομών κάτι που παρατηρούμε κάθε φορά που αυξάνονται στη χώρα οι ακριβές υποδομές. Τα τελευταία χρόνια είπε, αυτές οι υποδομές, λόγω και του πολεοδομικού κινήτρου που δόθηκε, αυξήθηκε αυτού του είδους ο τουρισμός, αφού σε συνάρτηση με τα πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα, είχαμε την ανέγερση και των μαρίνων.

Ερωτηθείς για τα ορεινά θέρετρα, υποστήριξε πως λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν τόση ζήτηση τα τελευταία χρόνια, αρκετά καταλύματα έκλεισαν τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο είπε τελευταία παρατηρούμε κάποιες εξαγορές οι οποίες σε συνάρτηση με μια εκστρατεία προώθησης θα μπορούσαν να ζωντανέψουν τις περιοχές αυτές.

Ανέφερε πάντως πως στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Υφυπουργείο, κατέληξαν σε συμπέρασμα πως θα πρέπει να γίνει μια εκστρατεία προς γειτονικές χώρες όπως το Ισραήλ για την προώθηση και των ορεινών θερέτρων μας τους χειμερινούς μήνες, ένεκα και του γεγονότος πως στη γειτονική μας χώρα υπάρχει μόλις ένα ορεινό θέρετρο.

Ανέφερε ακόμη πως το virtual net billing σε σχέση με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε άλλους χώρους, προσφέρει μια σημαντική προοπτική για τις ξενοδοχειακές μονάδες, μια μεγάλη όπως είπε ένεση για αυτές τις επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *