“Κάρι”: Αυτός είναι ο εγκέφαλος που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα

Οι ισραηλινές υπηρεσίες δημοσιοποίησαν την φωτογραφία και τα στοιχεία του 65χρονου Πακιστανού «εγκεφάλου» της απόπειρας τρομοκρατικού κτυπήματος σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η κρατική ισραηλινή τηλεόραση σε ψεσινό της ρεπορτάζ, επικαλείται αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ο οποίος φέρεται να αποκαλύπτει την ταυτότητα του Πακιστανού «εγκεφάλου» της επιχείρησης, η οποία τελικά αποφεύχθηκε κατόπιν συνεργασίας της ΕΥΠ με την Μοσάντ.

Πρόκειται για τον 65χρονο Μωχάμαντ Μαχσίν Ράτσα, γνωστό επίσης με το παρατσούκλι «Κάρι», ο οποίος ζει μόνιμα στην θρησκευτική πόλη Κομ του Ιράν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ισραηλινός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο «Κάρι» εδώ και χρόνια βοηθά τους Φρουρούς της Επανάστασης να δημιουργήσουν δίκτυα τρομοκρατών, μέσω των πολλών γνωριμιών που έχει στην διάθεσή του ανά τον κόσμο, στρατολογώντας άτομα πολλαπλών εθνικοτήτων, που σχετίζονται με τον ιδεολογικό χώρο του ακραίου Ισλάμ.

«Ο ‘Κάρι’ είναι ο ηγέτης της ομάδας των Πακιστανών που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης ανά τον κόσμο και με την πάροδο των ετών έχει δημιουργήσει δίκτυα τρομοκρατών σε χώρες της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου. Στο πλαίσιο της στενής του συνεργασίας με το ιρανικό καθεστώς, ο ‘Κάρι’ μεταφέρει οδηγίες που του παρέχουν υψηλά ιστάμενα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης, τις οποίες και διοχετεύει ‘προς τα κάτω'”, δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας ο Ισραηλινός αξιωματούχος στην κρατική ισραηλινή τηλεόραση..

Ανέφερε πως “ο ρόλος του ‘Κάρι’ είναι κατ’ αρχήν να στρατολογήσει πρόθυμους συνεργάτες, να επιλέξουν από κοινού εκάστοτε στόχο, στη συνέχεια να συγκαθορίσουν την μέθοδο του τρομοκρατικού κτυπήματος και, τέλος, να την θέσουν σε εφαρμογή. Με αυτήν τη σειρά, ο ‘Κάρι’ κινήθηκε για το κτύπημα που παρ’ολίγον να συμβεί στην Ελλάδα», είπε.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ισραήλ, ο «Κάρι» ήταν αυτός που στρατολόγησε τον 30χρονο Πακιστανό, Σιντ Φαχάρ Αμπάς, ο οποίος παλαιότερα καταζητείτο από τις πακιστανικές αρχές επειδή είχε διαπράξει στην χώρα του μία δολοφονία. Ο Αμπάς, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη στο Πακιστάν, διέφυγε στο Ιράν και εγκαταστάσθηκε στην πόλη Κομ. Εκεί ήρθε σε επαφή με τον «Κάρι». Μέσω του «Κάρι», ο Αμπάς φέρεται να στρατολόγησε τους δύο Πακιστανούς, που πρόσφατα η ΕΥΠ συνέλαβε στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, ο Ισραηλινός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας έδωσε τα βασικά χαρακτηριστικά της μεθόδου δράσης που εφαρμόζουν οι Φρουροί της Επανάστασης, όταν σκοπεύουν να προωθήσουν μία τρομοκρατική ενέργεια σε τρίτη χώρα, και εν προκειμένω, στην Ελλάδα.

«Ο τρόπος εμπλοκής του Ιράν είναι γνωστός και έχει εφαρμοστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δημιουργούν δίκτυα τρομοκρατών που αποτελούνται από άτομα που έχουν ποινικό παρελθόν και πολλές γνωριμίες. Τα άτομα αυτά στρατολογούν πολίτες ξένων χωρών, που συγκινούνται από ακραίες ισλαμιστικές ιδεολογικές τάσεις, και στη συνέχεια αμείβονται για να διαπράξουν τρομοκρατικές πράξεις, με τις οποίες φαινομενικά το Ιράν δεν σχετίζεται άμεσα», δήλωσε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ στην τοπική κρατική τηλεόραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *