Kαταγγέλνει ότι τον συνέλαβαν παράνομα κατα την διαμαρτυρία για τις εκποιήσεις. Προχώρησε σε καταγγελία στην ανεξάρτητη αρχή παραπόνων στην αστυνομία

Θύμα παράνομης σύλληψης απο αστυνομικούς, έπεσε όπως αναφέρει πολίτης, κατα την διαμαρτυρία, για τις εκποιήσεις.

Όπως αναφέρει, ο πολίτης σε ανάρτηση του στα ΜΚΔ :

Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους και συναγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα εκατοντάδες μηνύματα και τηλέφωνα τους, δείχνοντας το ενδιαφέρον και την στήριξη τους μετά από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ σύλληψη μου από την Αστυνομία, την Δευτέρα στην διαμαρτυρία για τις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας.

Λίγοι στενοί φίλοι μου είπαν, να μην κάνω τίποτα, να μην δημοσιοποιήσω, ότι θα στοχοποιηθώ ,ότι δεν θα βρω το δίκαιο μου, ότι απλά θα χάσω το χρόνο μου και το χειρότερο να κοιτάω την δουλειά μου!

Ευχαριστώ και αυτούς τους φίλους όμως γιατί με έκαναν ακόμα πιο αποφασισμένο να ακούσω την πλειοψηφία όλων όσων επικοινώνησαν μαζί μου και να δημοσιοποιήσω τί έγινε με την παράνομη σύλληψη μου.

Γιατί; Επειδή είναι αυτό το ‘Κρύψε να περάσουμε’ που μας έφερε σε αυτή την θέση ως κοινωνία!

‘’Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.’’

Οπότε θεωρώ πλέον καθήκον μου ως ενεργός συνειδητός πολίτης να αρνηθώ να σιωπήσω, να συνεχίσω αυτή την ιστορία μέχρι τέλους και μέχρι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!

Έτσι κι αλλιώς ‘Καθαρός Ουρανός, Αστραπές δεν φοβάται!’

ΑΝΕΥ ΒΛΑΒΗΣ

Προς Κυρίες και Κύριους στην Αστυνομία Κύπρου, Κυβερνώντες και Βουλή έχουμε ένα μήνυμα:

‘’Ως εδώ και μη παρέκει’’ Το κρύψε να περάσουμε τέρμα!

Είναι ώρα για ριζικές αλλαγές χθές!

Θα γράψω μια σύντομη περίληψη πιο κάτω από την καταγγελία μου στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, περιγράφοντας τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που έζησα την περασμένη Δευτέρα που πάνω κάτω απεικονίζουν σε ένα βαθμό την κοινωνία που ζούμε στην Κύπρο εν έτη 2023 παρακαλώ! Καθώς επίσης πως κάποιοι Αστυνομικοί αμαυρώνουν τους θεσμούς, παίρνοντας στο λαιμό τους δυστυχώς και τους υπόλοιπους Αστυνομικούς που κάνουν σωστά την δουλειά τους και τιμούν την πολιτεία που υπηρετούν.

Πάμε στα γεγονότα τώρα. Την Δευτέρα 27/3/23 γύρω στις 9 πριν να αρχίσει διαμαρτυρία 3 αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο με 1 επιβαίνοντα λεπτοκαμωμένο και νεαρής, απ’ ό,τι αντιλήφθηκα, ηλικίας. Όταν τον σταμάτησαν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και τον προπηλάκισαν με έντονες φωνές και του είπαν να βγει έξω, ο νεαρός έδειχνε σοκαρισμένος και δεν ανταποκρίθηκε, τότε ένας αστυνομικός τον άρπαξε από τον λαιμό και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο, εγώ ήμουν δίπλα και παρακολούθησα το όλο επεισόδιο.

Όταν τον άρπαξε ο προαναφερόμενος αστυνομικός εγώ απλά τους είπα ευγενικά ‘Να προσέχουν πώς συμπεριφέρονται και ότι οφείλουν να ακολουθούν των κώδικα Αστυνομικής Δεοντολογίας’ Το τι ακολούθησε ήταν εντελώς σοκαριστικό, αναπάντεχο και δεν τιμούν κανέναν μας, ιδιώς την Αστυνομία Κύπρου.

Μόλις είπα αυτό με προπηλάκισαν εμένα 3 αστυνομικοί, άρχισαν να ωρύονται σπρώχνοντας με βίαια, ο αστυνομικός με αρ. Αστ. **** αρχικά κόλλησε το πρόσωπο του στο δικό μου, φώναζε πολύ έντονα, εξαπολύοντας διάφορες απειλές τις οποίες δεν μπορώ να ανακαλέσω λόγω του ψυχολογικού σοκ, φτύνοντας μου κιόλας καθώς ωρυόταν, στην συνέχεια προσπάθησε να βιαιοπραγήσει εναντίον μου, αλλά τον συγκράτησαν οι συνάδελφοι του και τον απομάκρυναν. Εδώ να αναφέρω ότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για τον αριθμό του αστυνομικού αφού μου τον έδωσε την ώρα του περιστατικού που ήμουν αρκετά ταραγμένος και σοκαρισμένος. Μπορώ όμως να αναγνωρίσω το πρόσωπο του, όπως και άλλοι μάρτυρες που ήταν εκεί.

Σε συνέχεια, περιληπτικά, έγιναν τα εξής κωμικοτραγικά:

Μετά το περιστατικό απομακρύνθηκα σε μικρή απόσταση από το χώρο, ζήτησα να μιλήσω με τον αξιωματικό που ήταν υπεύθυνος αλλά δεν ήταν εκεί και έμεινα στο χώρο να τον περιμένω. Μετά από 5 λεπτά καθώς συζητούσα με άλλους πολίτες ήρθε ένας από τους 3 αστυνομικούς που προανέφερα, ο οποίος είναι αυτός που φαίνεται στο τέλος του βίντεο που σας επισυνάπτω, για να μου πει να σταματήσω να αναφέρομαι στο θέμα, όταν του είπα ότι απλά συνομιλώ με τους συμπολίτες μου, θύμωσε και μου ανέφερε ότι είμαι υπό σύλληψη.

Αρχικά ρώτησα το λόγο σύλληψης μου και καθυστέρησαν αρκετά να μου πούνε τον λόγο, μετά με έβαλαν μέσα στο περιπολικό και τότε ξανα ρώτησα αν είμαι υπό σύλληψη, για ποιο λόγο και αν είναι σίγουροι ότι μπορούν να με συλλάβουν, γιατί ήμουν καθόλα νόμιμος και το μόνο που είχα κάνει ήταν να τους επισημάνω την νομοθεσία. Τότε είχαν διαφωνία ο αστυνομικός της ομάδας Ζ του βίντεο με την οδηγό του περιπολικού η οποία αρνήθηκε να με βάλει στο περιπολικό λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’Δεν μπορούν να με βάλουν στο περιπολικό και ότι θα μπλέξουν και οι ίδιοι στο τέλος!’’

Μετέπειτα στο τμήμα για 30 λεπτά δεν ήξεραν αν είμαι υπό σύλληψη ή όχι! Ακολούθως μου είπαν να περιμένω 5 λεπτά και τους πήρε 1 ώρα να μου προσάψουν τις κατηγορίες ενώ κατά τη διάρκεια ήμουν υπό παράνομη σύλληψη/κράτηση μέσα στο κρατητήριο.

Οι κινήσεις των αστυνομικών δείχνουν ξεκάθαρα ότι η όλη διαδικασία ήταν αδιαφανής ή απλά λειτουργούσαν εκδικητικά επειδή υποπτεύθηκαν ότι μπορεί να τους καταγγείλω μιας και ζήτησα τα νούμερα τους.

Όλο αυτό δείχνει ότι δεν ήξεραν τι κατηγορίες να μου προσάψουν, στο σταθμό δεν ήξεραν καν αν ήμουν υπό σύλληψη ή όχι και είχα κάθε δικαίωμα να αποχωρήσω αλλά παρέμεινα οικειοθελώς.

Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι δεν έχω ξανά απασχολήσει την αστυνομία, ούτε ξανα συνελήφθηκα αντιθέτως έχω λευκό ποινικό μητρώο, κάνω εθελοντισμό πολλά χρόνια και σε προηγούμενες εκδηλώσεις έχω συνεργαστεί πολλές φορές με την Αστυνομία και τον ΟΠΕ για την ασφάλεια εκδηλώσεων.

Αυτές οι συμπεριφορές και ιδίως από αστυνομικούς είναι απαράδεκτες, είμαι ένας ενεργός πολίτης που απλά επισήμανα στην αστυνομία των κώδικα δεοντολογίας όπως οφείλει κάθε συνειδητός πολίτης και με αντιμετώπισαν με αυτό το τρόπο.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έχουν παραβεί πολλά άρθρα του κώδικα αστυνομικής δεοντολογίας αλλά έχουν παρανομήσει κιόλας καταχράζοντας την εξουσία τους και ενεργώντας σαν νταήδες της νύχτας ή Αστυνομικούς της δεκαετίας του 1990 και τώρα θα με ταλαιπωρούν στα δικαστήρια με ψευδείς κατηγορίες.

Ακόμα χειρότερο είναι ότι θα σπαταληθεί δημόσιο ανθρώπινο δυναμικό , δημόσιο χρήμα και πολύς χρόνος για κάτι που απλά δεν έπρεπε καν να γίνει αν έκαναν το καθήκον τους σωστά σε ένα πολύ απλό περιστατικό.

Μέσα από ένα και μόνο περιστατικό, μου έχει στερηθεί παράνομα η ελευθερία μου, η ελεύθερη μου διακίνηση, έχει γίνει επίθεση κατά του ατόμου μου και μου έχουν συμπεριφερθεί με ταπεινωτικό και εξευτελιστικό τρόπο.

Αν αστυνομία μπορεί να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο για κάτι τόσο απλό τότε που πάμε ως κοινωνία; Δεν φτάνει που το κράτος δικαίου πήγε στο πάτο, πόσο πιο πολύ μπορούμε να ξεφτιλίσουμε το θέμα σε αυτό τον τόπο;

Κλείνοντας για να μην καταντήσουμε όπως τους περισσότερους πολιτικούς που απλά κατηγορούν χωρίς να προσφέρουν λύσεις, 2 είναι οι λύσεις

1. Να καθαρίσει επιτέλους το σώμα από αστυνομικούς που κόλλησαν στο 1990 ή να επανεκπαιδευτούν με αυστηρά κριτήρια

2. Να μπουν κάμερες σε όλους τους αστυνομικούς όπως σε όλες τις σύγχρονες χώρες και να αφήσουν τις αστείες δικαιολογίες. Αν υπήρχαν κάμερες αυτό το περιστατικό και πολλά άλλα δεν θα γίνονταν ποτε, καθώς επίσης θα συλλαμβάνουν και κανενα άτομο όταν έχει επεισόδια με χούλιγκαν!

Υ.Γ. Όσο για την απειλή του αστυνομικού στο τέλος οτι θα τον συλλάβει και αυτόν αν δημοσιοποιηθεί το βίντεο, ας ενημερώσει κάποιος επιτέλους την αστυνομία ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και είναι σε δημόσιο χώρο και αν δεν φαίνεται το πρόσωπο τους, υπάρχει κάθε δικαίωμα από πολίτες να δημοσιεύουν, ειδικά απο την στιγμή που χάθηκε κάθε εμπιστοσύνη πλέον!

ΑΝΕΥ ΒΛΑΒΗΣ. Επιφυλάσσομαι όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *