Ενώπιον της Ολομέλειας η πρόταση της Υπουργού για τα τετράμηνα

Με τη μορφή του κατεπείγοντος προωθούνται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση οι κανονισμοί που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Ενώ στο τέλος Μαΐου η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, αναμένεται να παρουσιάσει νομοσχέδιο για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων από τη νέα σχολικά χρονιά, για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας προτείνει μείωση της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της σχολικής χρονιάς 2022-2023 από 40% σε 20%, με νομοθετική ρύθμιση. Προβλέπεται επίσης μείωση της εξεταζόμενης ύλης στο 60% της διδαχθείσας.

Το σκεπτικό πίσω από την κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης από το Υπουργείο είναι η μείωση της ανησυχίας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών αναμένεται να συμβάλουν στη μεγιστοποίηση των επιδιωκόμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωσε χθες ότι θα κατατεθούν συνολικά τρεις τροπολογίες για τους εν λόγω κανονισμούς, μία από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία και μία από το ΑΚΕΛ και ίσως και από μία άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.

O Ζαχαρίας Κουλίας, σε δηλώσεις του στη Βουλή την Τετάρτη, είπε ότι «για να είναι ισοσκελισμένο και δίκαιο πρέπει το 1ο τετράμηνο η βαρύτητα της γραπτής εξέτασης να είναι 60 – 40 όπως και στο 2ο και το 3ο τετράμηνο 80 – 20 για να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους δήλωσε χθες στη Βουλή ότι θα πρέπει να μείνουν ως έχουν φέτος οι εξετάσεις και, εάν η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων, αυτό να ισχύσει με τη νέα σχολική χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *