Δίνει μαρτυρίες η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση Θανάση

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η οικογένεια του Θανάση, όρισε για το θέμα της καταχώρησης ιδιωτικής ποινικής δίωξης τον νομικό Χρίστο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος πρόσφατα είχε ασκήσει παρόμοια δίωξη κατ’ εντολή των δύο διευθυντικών στελεχών των Κεντρικών Φυλακών. Ο κ. Τριανταφυλλίδης κινήθηκε άμεσα και με επιστολή του προς τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ζήτησε όλο το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε η Αστυνομία κατά τις πρόσφατες έρευνές της για την υπόθεση, ώστε να μελετηθεί μαζί με το πόρισμα και τα συμπεράσματα των δύο ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου.

Σημειώνεται ότι οι δύο ποινικοί ανακριτές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ευθύνες, όχι σε σχέση με τον θάνατο του 26χρονου τότε Θανάση, αλλά για τον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης, σε τέσσερα πρόσωπα. Σε συνέχεια της έρευνας αυτής, από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, δόθηκαν οδηγίες προς ανακριτές της Αστυνομίας αυτή τη φορά, να αναζητήσουν μαρτυρία που να δείχνει τυχόν ενόχους για τον θάνατο του Θανάση. Ωστόσο δεν προέκυψε οτιδήποτε νεότερο με αποτέλεσμα οι έρευνες να περατωθούν, παρ’ όλο που ξεκαθαρίστηκαν αρκετά ζητήματα τα οποία παρέμειναν μετέωρα για 17 χρόνια. Όπως τα άτομα στα οποία ανήκε το DNA που βρέθηκε στα ρούχα του, καθώς και η προέλευση της άμμου που υπήρχε στο στόμα του Θανάση, όταν αυτός βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας. 

Κατ’ απαίτηση της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, έγινε ενημέρωση στη Νομική Υπηρεσία πως δεν προέκυψαν νέα στοιχεία για πιθανούς ενόχους και η υπόθεση έκλεισε. Ωστόσο έμεινε ανοικτό το ζήτημα για τις ευθύνες που αποδίδονταν στο πόρισμα Μάτσα – Αλεξόπουλου. Η οικογένεια αποφάσισε να κινηθεί από μόνη της, γι’ αυτό και πρόσφατα με επιστολή του ο νομικός Χρίστος Τριανταφυλλίδης ζήτησε τις καταθέσεις που πήρε πρόσφατα η τετραμελής ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας. Η Νομική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε θετικά και σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ο φάκελος με τις καταθέσεις θα δοθεί σύντομα στην οικογένεια είτε στον δικηγόρο της. 

Η μητέρα του Θανάση που βρίσκεται στην Αυστραλία επιστρέφει την Πέμπτη οπόταν και θα υπάρξουν εξελίξεις. Πάντως, πριν γίνει οτιδήποτε, ο κ. Τριανταφυλλίδης θα μελετήσει όλο το υλικό που θα έχει στα χέρια του με σκοπό ν’ αποφασίσει κατά πόσον υπάρχουν μαρτυρίες που θα δικαιολογούν καταχώρηση ιδιωτικής υπόθεσης. 

Δεν αποκλείεται η παράδοση των μαρτυριών να δοθεί σε συνάντηση της οικογένειας στη Νομική Υπηρεσία στην παρουσία και του κ. Τριανταφυλλίδη, ή κατ’ ευθείαν από τους ανακριτές που κατέχουν τον φάκελο της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εκκρεμεί και αγωγή της οικογένειας κατά της Δημοκρατίας για αποζημιώσεις σε σχέση με ελλιπή έρευνα και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *