Στέγνωσαν οι servers…Επαναλειτουργούν κανονικά οι κυβερνητικές ιστοσελίδες

Επαναλειτουργούν σταδιακά οι κυβερνητικές ιστοσελίδες μετά τη διαρροή νερού στο υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών, το απόγευμα της Δευτέρας, δίπλα στο χώρο όπου βρίσκονται οι κεντρικοί διακομιστές του κράτους. Η πιο πάνω εξέλιξη ανάγκασε τους αρμοδίους να θέσουν εκτός λειτουργίας τους server, προκειμένου να τους προστατεύσουν.

Ήδη πολλές ιστοσελίδες της κυβέρνησης άρχισαν να λειτουργούν και για όσα προβλήματα παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση του κοινού διαδικτυακά, έγιναν από χθες ανακοινώσεις για εναλλακτικές λύσεις.

Χθες βράδυ το ΥΠΟΙΚ σε ανάρτηση στο twitter ανέφερε ότι τα συστήματα του Κυβερνητικού Κόμβου χάρη στις εξαίρετες προσπάθειες των λειτουργών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, έχουν επαναλειτουργήσει στο 80%.

Χθες, λόγω των συνθηκών, επηρεάστηκε η εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών σε αρκετές Δημόσιες Υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες και τα ΚΕΠ, με τους λειτουργούς να κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις χειρόγραφη δουλεία μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ενεργοποιήθηκαν οι κλητήρες για μεταφορά επιστολών αφού δεν λειτούργησε το υπηρεσιακό email. Σύγχυση επικράτησε και για τις εργασίες που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το κράτος στους πολίτες.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ότι οι τεχνικοί είχαν στεγνώσει τους διακομιστές, προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσον είχε επηρεαστεί η λειτουργία τους.

Την ίδια ώρα το Υφυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής διεξάγει έρευνα, ώστε να διαπιστώσει γιατί δεν υλοποιήθηκε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση των servers στις εγκαταστάσεις της Cyta. Η απόφαση είχε ληφθεί επί προηγούμενης διακυβέρνησης, το Νοέμβριο του 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *