Στο πόδι συνεργεία της Αηκ για να επιδιορθώθουν οι βλάβες που προκάλεσε η κακοκαιρία

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος που προκάλεσε η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία, με σφοδρούς ανέμους, καταρρακτώδεις βροχές και κεραυνούς.

Από τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και αυτή την ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά σε είκοσι και πλέον περιοχές της πρωτεύουσας παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα:

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ παρουσιάστηκαν βλάβες στο εναέριο δίκτυο της ΑΗΚ λόγω σφοδρών ανέμων και έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που επικρατούσαν κυρίως στην επαρχία Λευκωσίας, λόγω κομμένων καλωδίων από τους σφοδρούς ανέμους, κεραυνοί προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό, και παράλληλα σημειώθηκαν βλάβες χαμηλής τάσης, δηλαδή τοπικές, λόγω καμένων ασφαλειών ή λόγω βραχυκυκλώματος που προκλήθηκε από μπλέξιμο δέντρων σε καλώδια του δικτύου. 

Τα συνεργεία της ΑΗΚ έσπευσαν για την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών με βάση την επικινδυνότητα των περιστατικών, καθώς το έργο τους ήταν πολύ  δύσκολο λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν. Μέχρι αυτή την ώρα όλα τα συνεργεία παραμένουν επί ποδός και εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *