Η θύελλα αντιδράσεων που έφερε την παραίτηση Μιχαήλ στην ΕΔΥ

Το ζήτημα που ανέκυψε μετά την παραίτηση του Μιχάλη Μιχαήλ ένα 24ωρο μετά τον διορισμό του στη θέση του μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Μιχαήλ, στη διάρκεια της οποίας κρίθηκε και από τους δύο ότι το πιο ωφέλιμο ήταν να παραιτηθεί και να διοριστεί άλλο πρόσωπο.

Ο κ. Λετυμπιώτης ξεκαθάρισε αρχικά πως τα σχόλια του δεν σχετίζονται με την καταλληλόλητα του κ. Μιχαήλ, αφού όπως είπε η νομοθεσία προνοεί τα ελάχιστα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος για να διοριστεί μέλος της ΕΔΥ. Οι αντιδράσεις, επισήμανε, δεν αφορούσαν τα κριτήρια για τον εν λόγω διορισμό.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρασε από κάποια βάσανο αρκετά βιογραφικά προτού προβεί στον διορισμό του κ. Μιχαήλ, απάντησε πως η απόφαση είχε να κάνει και με τη συνάφεια των καθηκόντων που έχει στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού. Απάντησε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει τροχιοδρομήσει τη σύσταση του γνωμοδοτικού συμβουλίου ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να ελαχιστοποιηθεί η κριτική όσον αφορά τους διορισμούς, χωρίς όμως να υπάρχει η προσδοκία πως θα εξαλειφθεί πλήρως.

«Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θεωρήθηκε ότι το πιο ωφέλιμο μετά τα όσα έχουν απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα συζήτησης και για την επιτέλεση των καθηκόντων ήταν να παραιτηθεί ο κ. Μιχαήλ και να προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον διορισμό άλλου προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει άλλος διορισμός πέραν της κ. Λουκίας Χριστοδούλου ώστε να μην υπάρχει ανακύκλωση προσώπων σε αυτές τις θέσεις, απάντησε πως σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με ικανότητες ωστόσο είπε ότι αυτός ο παράγοντας δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού.

Καταληκτικά ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε και από αυτό το παράδειγμα, φαίνεται η ανάγκη για τη σύσταση του γνωμοδοτικού συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *