Συνέρχεται εκτάκτως το Προεδρικό για το θέμα των κυρώσεων. Πως Απαντα ο ΠτΔ στο δημοσίευμα της Guardian

Εκτακτη σύσκεψη για το θέμα των κυρώσεων θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Προεδρικό Μέγαρο. Της σύσκεψης θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικών για την Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, που ήταν προγραμματισμένη για η ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η ώρα 13:00.

«Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας» Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, κληθείς να αναφερθεί στο δημοσίευμα της Guardian για το θέμα των κυρώσεων, είπε:

«Η καλύτερη απάντηση θεωρώ είναι οι ίδιες οι δηλώσεις από πλευράς της Αμερικανικής Κυβέρνησης. Είμαστε σε επαφή από την πρώτη στιγμή, έχουμε ζητήσει να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Η δική μας πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκφεύγουν του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί ειδικότερα από πλευράς ΕΕ στις οποίες συμμετείχε και η Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαστε σε επαφή με την Αμερικανική Κυβέρνηση, αυτή η επαφή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες θα έχω συνάντηση, επίσης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε τη Μεγάλη Πέμπτη, και με τη Νομική Υπηρεσία, αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών, ακριβώς για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε ή να δώσουμε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας. Είναι μια προσπάθεια που από δικής μας πλευράς υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *