Καθαρές λύσεις στην ηγεσία της χώρας, λέει ο Μητσοτάκης που επέβαλε μια σειρά απο δικτατορικά διατάγματα

Μιχάλης Αντώνιου

Στην επίσημη προκήρυξη των εκλογώμν προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα, με καθαρές λύσεις στην ηγεσία της χώρας.

«Σε τέσσερα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, έγιναν πολλά, όμως μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: «Τον Ιούλιο του 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα, αλλά σχέδιο και σκληρή δουλειά».

«Γνωρίζετε καλά» είπε, απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, «τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε αυτά τα χρόνια η πατρίδα μας: πρώτα, τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο. Μετά, την παγκόσμια πανδημία. Αργότερα, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια. Και, καθημερινά, τις εθνικές προκλήσεις ενός απρόβλεπτου γείτονα όπως η Τουρκία». Απέναντι σε όλα αυτά, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Και όχι μόνο. Γιατί με μία συνετή διαχείριση η πολιτεία στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Μειώνοντας, ταυτόχρονα, 50 φόρους και εισφορές. Αυξάνοντας, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, τις συντάξεις. Και ανεβάζοντας τον βασικό μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και η εθνική μας οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές, ωστε η χώρα να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Εξέλιξη που, με τη σειρά της, θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά μας» σημείωσε, έπειτα και από την χθεσινοβραδινή εξέλιξη με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, που αναβάθμισε σε θετικό το «outlook» της ελληνικής οικονομίας, κρατώντας σταθερή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο «BB+» και παραπέμποντας σε αναβάθμιση μετά τις κάλπες, με κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Και φυσικά, ο κόσμος θυμάται κ. Μητσοτάκη. Και πολύ καλά. Τα δικτατορικά σας διατάγματα, που επιβάλατε, όταν ήταν η περίοδος covid. Ο κόσμος σαφώς και δεν ξεχνά την αναστολή των υγειονομικών και το χειρότερο το τραγικό τέλος της φαρμακοποιού που όσο και αν προσπάθησε να αντισταθεί στα δικατορικά μέτρα σας, στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, δεν άντεξε και εθεσε τέρμα στην ζωή της. Ολόι θυμόνται κ. Μητσοτάκη, τα προστίματα των 150 ευρώ σε ένα πληθυσμό που έπαιρνε βασικό μισθό γύρω στα 600 ευρώ. Όλοι θυμόνται όλα όσα πράξατε, και τις ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις που παραμένουν μέχρι και σήμερα στον ελληνικό πληθυσμό.

Όποταν μην ψεύδεσθαι ότι κρατήσατε καλά το τιμόνι της χώρας, γιατί είχε πολλές τρικυμίες, που ο ελληνικός λάος συνεχίζει να ταρακουνείται ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *