Καταγγέλλει ότι δεν τον άφησαν να κάνει αυτοψία στον εργάτη που έχασε την ζωή του ο Ματσάκης

Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και επιστημονικών εξετάσεων από τα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό του 47χρονου Ιρανού, ο οποίος «έσβησε» μετά από εργατικό ατύχημα σε ανεγειρόμενη τριώροφη πολυκατοικία στη Λεμεσό, αναμένουν οι τέσσερις ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, αναφορικά με τα αίτια θανάτου του άτυχου εργάτη.

«Δεν είναι έκδηλη» η αιτία θανάτου

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που εκπροσωπεί τη χαροκαμένη οικογένεια του 47χρονου, εξήγησε ότι το ιστορικό της υπόθεσης καταδεικνύει ότι ο 47χρονος έπεσε από ύψος, ενώ διαπίστωσε κάταγμα στο χέρι.

«Έγινε η νεκροτομή και από τα νεκροτομικά ευρήματα δεν είναι έκδηλη ακόμη  (σ.σ. η αιτία θανάτου), και για να είμαστε σωστοί και σοβαροί στο να βγει τελικό πόρισμα, θα αναμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα που έχουμε λάβει».

Δεν τον άφησαν να κάνει αυτοψία 

Εξάλλου, ο κ. Ματσάκης κατήγγειλε ότι δεν του επετράπη να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή που σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα, την ώρα που αυτό το δικαίωμα δόθηκε στους δύο κυβερνητικούς ιατροδικαστές, αλλά και στον ιατροδικαστή που όρισε ο εργολάβος.

«Ο δικηγόρος του εργολάβου δεν μου επέτρεψε να κάνω αυτοψία στη σκηνή του ατυχήματος, ενώ ζήτησα να κάνω αυτοψία και ενώ αντιλαμβάνομαι ότι στους άλλους ιατροδικαστές, κ. Παπέττα και κ. Ορθοδόξου, επετράπη να κάνουν αυτοψία, τώρα αν την έκαναν δεν ξέρω. Ο ιατροδικαστής του εργολάβου σίγουρα την έκανε, γιατί μου το είπε. Εγώ που ζήτησα να κάνω αυτοψία ή να είμαι παρών όταν θα έκαναν και οι άλλοι ιατροδικαστές αυτοψία, δεν μου το επέτρεψαν».

Με αφορμή την άρνηση εκ μέρους του δικηγόρου του εργολάβου να του επιτρέψει τη διενέργεια αυτοψίας, ο Μάριος Ματσάκης αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία και τους κανονισμούς που διέπουν τις ιατροδικαστικές διερευνήσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Ματσάκης δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, προκειμένου να είναι σε θέση να εξαγάγει πιο ασφαλή συμπεράσματα.

«Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Αν μπορούσα να δώσω το πόρισμά μου αμέσως, όπως έκανα με τη Λέσια, θα το έλεγα. Στην περίπτωση αυτή, δεδομένου ότι δεν μου επετράπη ούτε αυτοψία να κάνω και δεδομένου ότι υπάρχουν εν εξελίξει εξετάσεις, δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες».

Την ίδια ώρα, το «κουβάρι» του θανάτου 47χρονου Ιρανού, προσπαθούν να ξετυλίξουν Αστυνομία και λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη σύντροφό του στην οικία όπου διέμεναν, την Τετάρτη, 12 Απριλίου και ακολούθως κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο Ιρανό στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού ενημερώθηκαν για το περιστατικό από τη δικηγόρο της οικογένειας στις 12 το μεσημέρι και ακολούθως έσπευσαν στην οικία του 47χρονου για εξετάσεις, ενώ αυτοψία στη σκηνή του ατυχήματος πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων, ενώ διερευνώνται υπόθεση αφύσικου θανάτου, οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος και υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Διαβάστε επίσης:

Κράτησαν «μυστικό» για ώρες θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 47χρονο εργάτη στη Λεμεσό
Για «παράξενη αλληλουχία γεγονότων» κάνει λόγο ο Υπουργός Εργασίας

Σατανικές συμπτώσεις και παράξενη αλληλουχία γεγονότων, εντοπίζει στην υπόθεση ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση. 

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν διαπιστωθεί γεγονότα και «συμπτώσεις», τόσο πριν, όσο και μετά το θάνατο του άτυχου Ιρανού, που δεν δικαιολογούνται.

Σύμφωνα τα όσα ανέφερε, παρόλο που η νομοθεσία προνοεί ότι μετά από εργατικό ατύχημα, ο εργοδότης έχει υποχρέωση να ενημερώνει άμεσα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, στην προκειμένη περίπτωση, αυτό δεν έγινε.

Πηγή: alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *