Στην Κύπρο Βρετανοί διπλωμάτες που διασώθηκαν από το Σουδαν

Στη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο μεταφέρθηκαν οι Βρετανοί διπλωμάτες που φυγαδεύτηκαν από τη σουδανική πρωτεύουσα Χαρτούμ κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News.

Η προσπάθεια να διευκρινιστεί ο ρόλος του Ακρωτηρίου στην επιχείρηση των Βρετανών άρχισε όταν ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων εταίρων και την Κύπρο για τη συνεισφορά της στη διάσωση των διπλωματών.

Το Sky News και η εφημερίδα Sun ήταν τα πρώτα μέσα που ανέφεραν πως μέρος της επιχείρησης εκτελέστηκε από τη βρετανική βάση στην Κύπρο. Όπως έχει προκύψει, από τη βάση αναχώρησαν δύο μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Α400 Atlas και C-130 Hercules, με επιβαίνοντες πρόσθετους Βρετανούς στρατιώτες, με προορισμό αεροδρόμιο περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Χαρτούμ.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί οι διπλωμάτες με τους συγγενείς τους, υπό την καθοδήγηση επίλεκτων μελών των βρετανικών ειδικών δυνάμεων που είχαν φτάσει νωρίτερα τη νύχτα στην πόλη με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, επωφελούμενοι από παράλληλη αμερικανική επιχείρηση εκκένωσης.

Σύμφωνα με το Sky News, οι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους, συνολικά περίπου 30 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά, θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία στην Κύπρο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα παραμείνουν στο νησί, αν θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αν θα μεταφερθούν σε τρίτη χώρα.

Πηγή
ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *