Στα πλοκάμια επιτήδειων στο διαδύκτιο έφηβοι, σε… εξεραιτικά επικίνδυνες αποστολές

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Αντωνίου

Σε σκοτείνα παιχνίδια στο διαδύκτιο, φέρεται να “πέφτουν” εφήβοι ή και ακόμα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Με αφορμή το ρεπορτάζ που έφερε στο φως ο καλός συνάδελφος Βαγγέλης Καράλης, και έπειτα απο έρευνα που πραγματοποίησε το ecosmoscy, νεαροί έφηβοι πέφτουν στα πλοκάμια επιτήδειων στο διαδυκτίο, λέγοντας τους πως πρόκεται για παιχνίδια τα οποία τις πλείστες των περιπτώσεων έχουν μοιραία κατάληξη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Κύπριου Χριστόφορου, ένα παιδί το οποίο ζούσε με τους γονείς του στο Λονδίνο, έχασε την ζωή του εξαιτίας των…δοκιμασιών, που του επέβαλαν άγνωστοι στο διαδύκτιο, με την πρυπόθεση να κερδίσει “δωρεαν παιχνίδια” αφού πρώτα περνούσε τις δοκιμασίες.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του παιδιού στον Βαγγέλη Καράλη, οι “σκοτεινοί” δολοφόνοι, φέρεται να προσέγγιζαν μεθοδικά το παιδί, ρωτώντας διάφορες λεπτομέρειες για την ζωή του. Αφού το παιδί, μπήκε σε ένα παιχνίδι, οι άγνωστοι, ζητούσαν απο το ίδιο το παιδί δοκιμασίες με διάφορες διακυμάνσεις.

Μάλιστα τις πρώτες δοκιμασίες για παράδειγμα, ήταν να δει κάποιο θρίλερ αργά το βράδυ. Αλλη, να φάει μέσα σε τρία λεπτά τα δημητριακά και να γυρίσει στο δωμάτιό του, πράγματα που στην αρχή μπορεί να έμοιαζαν απλά, σαν παιχνίδι. Μετά, όμως, άρχισαν τα εφιαλτικά όπως αναφέρει ο κ. Νικολάου

Οι “σκοτεινοί ” δολοφόνοι ζητούσαν να κάνει πειράματα στον εαυτό του, και να κάνει κακό στον εαυτό του, με την προυπόθεση οτι δεν θα το έβλέπαν οι γονείς. Όπως αναφέρει ο πατέρας, μετά ζητούσαν, εάν υπάρχει κάμερα ή συναγερμός μέσα στο σπίτι, να τα αποσυνδέσει ώστε να μην μπορούμε εμείς να δούμε κάτι. Tελικά το παιδί, έφθασε στην τελική δοκιμασία, όπου έγινε το μοιραίο.

Μονο 898 περιστατικά θυματα του cyberbullying στην Αγγλια το τελευταίο χρόνο…

Σημειώνεται ότι μόνο στο Η.Βασίλειο έπεσαν θύματα cyberbullying 898 παιδιά, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις όπως έγκυρα πληροφορέιται το ecosmoscy, παίρνει το cyberbullying, και στην χώρα μας, με τον αριθμό των παιδιών που πέφτουν σε παγίδες στο ιντερνετ να αγγίζει τεράστιο ποσοστό, κάτι που θα πρέπει να θορυβήσει τους γονείς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *