Ψάχνουν προληπτικά μέτρα για τις κυβερνοεπιθέσεις απο χάκερς

Με τη διαδικασία της αυτεπάγγελτης εξέτασης τίθεται προς συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως σήμερα, Τετάρτη, το μείζον θέμα των κυβερνοεπιθέσεων μετά από εισήγηση των Γιώργου Κάρρουλλα, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Πανίκου Λεωνίδου στις αρχές Απριλίου. 

Ενώπιον της Επιτροπής αναμένεται να αναζητηθούν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, «στη σκιά» των πρόσφατων πληγμάτων που δέχτηκαν από χάκερς το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και η Πύλη Κτηματολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι, αφότου το αίτημά τους για λύτρα έπεσε στο κενό, οι χάκερς προχώρησαν στη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων που περιέχονταν στη σελίδα του ΑΠΚΥ στο σκοτεινό διαδίκτυο, με τις Αρχές να χαρακτηρίζουν σοβαρή την κατάσταση. Πιο διαχειρίσιμη αποδείχτηκε τελικά η επίθεση που δέχτηκε η Πύλη Κτηματολογίου με τη βλάβη να έχει σχεδόν αποκατασταθεί πλήρως. 

Μεταξύ των τριάντα ενός που κλήθηκαν να παραστούν στην ευρεία συνεδρίαση είναι ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,  ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και εκπρόσωποι του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, του Τμήματος Κτηματολογίου και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *