Λήφθηκαν καταθέσεις και κλειστά κυκλώματα, αρχίζουν έρευνες οι εμπειρογνώμονες

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ή μαρτυρίες για ρίψη βόμβας τύπου μολότοφ στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά τονίζει η Αστυνομία μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης στην «καρδιά» της Λευκωσίας. Την ίδια ώρα στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, κ. Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν, δεν κατέστη εφικτό να αρχίσουν κατά τη χθεσινή μέρα οι έρευνες, με εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας να προχωρούν σήμερα στη διερεύνηση των αιτιών. 

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
«Έχουν παραληφθεί κάποια κλειστά κυκλώματα τα οποία αξιολογούνται. Ήταν μια τεράστια πυρκαγιά λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρισκόνταν στον χώρο εκεί λόγω της ανακαίνισης. Όσον αφορά για τη χρήση μολότοφ από τις μέχρι τώρα εξετάσεις δεν έχουμε οποιαδήποτε μαρτυρία για το συγκεκριμένο…Όμως όλα διερευνώνται αυτή τη στιγμή.»

Πυροσβεστική: Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα

Θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία, είπε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις έρευνες είπε ότι σήμερα θα αρχίσουν οι επί σκηνής έρευνες για διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς «μαζί με την αστυνομία και αν χρειάζεται και η βοήθεια από άλλη κρατική υπηρεσία, θα την καλέσουμε». «Είναι μια δύσκολη διερεύνηση λόγω και της έντασης της φωτιάς», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «θα διερευνήσουμε στη σκηνή αν υπάρχουν υπολείμματα μολότοφ ή αν έμειναν υπολείμματα», σημειώνοντας ότι διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. «Θα διερευνήσουμε στη σκηνή αν υπάρχει οτιδήποτε που να υποδεικνύει ή υποδηλοί ότι έγινε τέτοια δραστηριότητα», διευκρίνισε.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *