Στην “φόρα” τα Πόθεν Έσχες του ΠτΔ και των νέων υπουργών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Δημοκρατίας και των νέων μελών της κυβέρνησης.

Νίκος Χριστοδουλίδης

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, στο Πόθεν Έσχες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει την Οικία του σε Οικόπεδο στο Δάλι με αξία 323.900 ευρώ, με το μερίδιο του ιδίου να ανέρχεται στο ½ δηλαδή στα 161.950 ευρώ. Το οικόπεδο αγοράστηκε το 2010 και η Οικία το 2013 ενώ η εκτίμηση της αξίας είναι του 2021.

Επίσης, έχει δηλώσει ένα οικόπεδο από κληρονομιά στην Γεροσκήπου με την εκτιμώμενη αξία του 2021 να ανέρχεται στα 148.700 ευρώ, ένα χωράφι στη Χούλου, επίσης από Κληρονομιά με εκτιμώμενη αξία 3.800 ευρώ, μερίδιο 1/6 από άλλο χωράφι στη Χούλου από Κληρονομιά αξίας 850 ευρώ (το μερίδιο, συνολική αξία χωραφιού 5.100 ευρώ), χωράφι στη Χούλου αξίας 6.500 ευρώ από Κληρονομιά, και τέλος, ½ από χωράφι στην Αναρίτα αξίας μεριδίου 18.200 ευρώ, που αποκτήθηκε επίσης από Κληρονομιά.

Σε σχέση με τις καταθέσεις, σε αδρανή κοινό λογαριασμό με τη σύζυγο του στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης έχει 612 ευρώ, σε κοινό λογαριασμό αποταμιεύσεως (saving account) με τη σύζυγό του στην Ελληνική Τράπεζα διατηρεί 99.922 ευρώ, σε λογαριασμό υπό προειδοποίηση Notice 35 ημερών στην Ελληνική Τράπεζα 13.575 ευρώ, σε άλλο προσωπικό λογαριασμό αποταμιεύσεως (saving account) 959 ευρώ, και σε κοινό λογαριασμό παρατραβήγματος (overdraft account) με τη σύζυγό του 4.277 ευρώ.

Σε ασφαλιστικά συμβόλαια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί συμβόλαιο στην Hellenic Life Insurance, ασφάλεια ζωής για στεγαστικό δάνειο με το ασφαλισμένο ποσό να ανέρχεται 59.996. Στην ίδια εταιρεία διατηρεί άλλες δύο ασφάλειες ζωής για στεγαστικό δάνειο με το ασφαλισμένο ποσό να ανέρχεται στα 96.094 ευρώ το ένα και στις 11.000 το άλλο. Τέλος, διατηρεί ασφάλεια ζωής και στην Universal Life με το ασφαλισμένο ποσό να είναι 50.000 ευρώ.

Στα άλλα εισοδήματα, δηλώνει από την 6η Σεπτεμβρίου 2022 ενοικίαση οικίας στο Δάλι, Νέα Λήδρα, έναντι του ποσού των 3.500 ευρώ για δύο χρόνια.

Ο Πρόεδρος έχει από εισοδήματα προηγούμενων ετών 79.370 ευρώ από ΕΦΑΠΑΞ ποσό λόγω της αποχώρησης του από το Υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο εμβάστηκε στην Ελληνική Τράπεζα.

Σε σχέση με τα δάνεια, ο Πρόεδρος έχει στεγαστικό δάνειο στην Ελληνική Τράπεζα με το υπόλοιπο να είναι 183.011 ευρώ στις 30 Μαρτίου 2023, και στην ίδια τράπεζα άλλο ένα στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο την ίδια μέρα 49.197 ευρώ.

Τέλος, ο Πρόεδρος δηλώνει πως οι λογαριασμοί που διατηρούσε στην ING Belgium έκλεισαν και το πιστωτικό υπόλοιπο ύψους 99.031 ευρώ εμβάστηκαν στην Ελληνική Τράπεζα.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Αλέξης Βαφεάδης

Ο Υπουργός Μεταφορών είναι μεταξύ άλλων κάτοχος μισού μεριδίου οικοπέδου εκτάσεις 511 τ.μ. στη Λευκωσία, αξίας 285 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Κωνσταντίνος Ιωάννου

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών είναι ιδιοκτήτης δύο αυτοκινήτων, αξίας 35 και 13 χιλιάδων, μιας βάρκας αξίας 45 χιλιάδων και μιας μοτοσικλέτας αξίας 14 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Πόπη Νικολαΐδου Κανάρη

Η Υπουργός Υγείας μεταξύ άλλων ένα χωράφι στον Άγιο Επιφάνιο και οικόπεδο στην Έγκωμη. Εχει αποκτήσει μερίδιο σε οικία που αποτελεί μέρος ενιαίας ανάπτυξης πέντε οικιών στην περιοχή του Ζυγιού.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Μάκης Κεραυνός

Διαθέτει καταθέσεις ύψους 150 χιλιάδων ευρώ στην Ελληνική Τράπεζα, μια εξοχική κατοικία στο Παραλίμνι αξίας 274 χιλιάδων ευρώ και διαμέρισμα στην Αθήνα, 103 χιλιάδων ευρώ. Είναι ιδιοκτήτης τριών οχημάτων μάρκας Mercedes αξίας 1000, 5000 και 20000 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Κωνσταντίνος Κόμπος

Ο Υπουργός Εξωτερικών είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος, του οποίου κατέχει το 1/2 στην περιοχή Νεάπολης στη Λεμεσό. Κατέχει επίσης το ένα τρίτο κατοικίας στον Άγιο Νεκτάριο. Έχει κληρονομήσει επίσης χωράφια σε χωριά της επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Αθηνά Μιχαηλίδου

Η Υπουργός Παιδείας έχει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 88 χιλιάδων ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Πέτρος Ξενοφώντος

Ο Υπουργός Γεωργίας μεταξύ άλλων διάθέτει 62 ακίνητα στην πλειοψηφία τους χωράφια.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Γιάννης Παναγιώτου

Οι καταθέσεις του Υπουργού Εργασίας δεν ξεπερνούν τις 14 χιλιάδες ευρώ ενώ το στεγαστικό του δάνειο ανέρχεται σε 227 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Γεώργιος Παπαναστασίου

Ο Υπουργός Ενέργειας διαθέτει αυτοκίνητο μάρκας Porsche αξίας 30 χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον, οι καταθέσεις του κ. Παπαναστασίου ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Άννα Προκοπίου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ιδιοκτήτρια διαμερίσματος που αποκτήθηκε από δωρεά το 2018 ενώ οι καταθέσεις της σε τρεις τράπεζας αγγίζουν τις 81900 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, είναι σε κοινό λογαριασμό.

Δείτε το πόθεν έσχες ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *