Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια. Τ/κ επιχειρηματίας, αγόρασε 3 ξενοδοχεία απο Ελληνοκύπριο

Υπό τον τίτλο «Ανοίγουν 3 ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια» η εφημερίδας Yeni Bakis αποκαλύπτει πως Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, του οποίου τα στοιχεία δεν αποκαλύπτονται, προχώρησε στην αγορά 3 ξενοδοχειακών μονάδων και 2 πολυκατοικιών με τουριστικά διαμερίσματα στα Βαρώσια, από τους νόμιμους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους.

Ο επιχειρηματίας και επενδυτής που παρακολουθεί στενά το ζήτημα των Βαρωσίων εδώ και 4 χρόνια, συμφώνησε – βάσει πάντα του δημοσιεύματος – με τους ιδιοκτήτες για την αγορά των ξενοδοχείων, με τα αγοραπωλητήρια έγγραφα να έτυχαν έγκρισης από το Υπουργείο Εσωτερικών και το λεγόμενο Υπουργείο Εσωτερικών της «ΤΔΒΚ», κάτι που αποδεικνύεται και με φωτογραφίες που παραθέτει η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα. 

Τα τρία ξενοδοχεία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τα ξενοδοχεία:

  1. «Cleo Hotel» επί της Λεωφόρου Κένεντι, πολύ κοντά στο κοιμητήριο Σταυρού
  2. Το 7όροφο «Golden Seaside Apartment Hotel» στη Λεωφόρο Τζον Κένεντι 
  3. Το 3 αστέρων «Aegean Hotel» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Μέμνωνα.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας μάλιστα φαίνεται να δηλώνει πως στόχος του είναι με την επαναλειτουργία τους, τα ξενοδοχεία θα αντικατοπτρίζουν την ιστορία της περιοχής, καθώς θα διατηρήσουν τα ίδια ονόματα που είχαν το 1974. 

Κρατήσεις από το… 2025

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Yeni Bakis», ο επενδυτής δήλωσε πως κατά τις προκαταρκτικές συναντήσεις που είχε με τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, ενημέρωσε ότι τα ξενοδοχεία θα μπορούν – εκτός απροόπτου – σε δύο μήνες, να ξεκινήσουν να δέχονται τις πρώτες κρατήσεις τους, από το 2025. 

Ενδεικτικό των προθέσεων του επιχειρηματία και το γεγονός πως η εταιρία του Τ/κ επιχειρηματία, έχει θέσει σε λειτουργία ιστοσελίδα στην οποία διαφημίζει τα 3 ξενοδοχεία και την ιστορία της περίκλειστης Αμμοχώστου, χωρίς ωστόσο καμία αναφορά να γίνεται στα τραγικά γεγονότα του 1974.

Οι επισκέπτες μάλιστα της ιστοσελίδας, έχουν τη δυνατότητα μέσω metaverse να εισέλθουν στα ξενοδοχεία και να στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. 

Ρεπορτάζ του Ιάκωβου Ιακώνου, δημοσιογράφου του Alpha Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *