Να δοθεί στο 66,7%, διορία μιας βδομάδας στους εταίρους διαμηνύει ο Υπουργός Εργασίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για την ΑΤΑ. Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Παναγιώτου προχώρησε σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση διεξήγαγε κοινωνικό διάλογο και κατέθεσε σήμερα πρόταση στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας. 

Η πρόταση προνοεί:

  • Ανανέωση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 2017 για περίοδο 3 χρόνων
  • Αύξηση του ποσοστού καταβολής της ΑΤΑ στα 2/3 του δείκτη τιμών καταναλωτή αντί στο μισό που ισχύει σήμερα και στο 0 που ίσχυε προηγουμένως
  • Άμεση καταβολή των αυξήσεων στους εργαζομένους από την 1η Ιουνίου σύμφωνα με τον πληθωρισμό του 2022
  • Ανάπτυξη δομημένου κοινωνικού διαλόγου για ολοκληρωμένη συμφωνία μέχρι το 2025 με μονιμότητα

“Για την προώθηση του θεσμού της ΑΤΑ στο πλαίσιο του στόχου για μεγαλύτερη κάλυψη από συλλογικές συμβάσεις σύμφωνα και με τον προσανατολισμού που τίθεται και από την ΕΕ η Κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα που να αποτελέσουν κίνητρο προς αυτή την κατεύθυνση.”

Ένας συμβιβασμός δεν μπορεί να ικανοποιεί απόλυτα καμία πλευρά τόνισε ο Υπουργός αλλά είναι απαραίτητος για το δημόσιο συμφέρον κατέληξε ο Υπουργός.

Ο ίδιος, κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να αξιολογήσουν την πρόταση με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να κατέλθουν στην συνάντηση της Παρασκευής 5 Μάϊου στις 10:00 το πρωί με θετική ανταπόκριση.

Προβληματισμός από ΠΕΟ και ΣΕΚ – Συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της ΠΕΟ και της ΣΕΚ, οι οποίες συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα το απόγευμα για μια πρώτη αξιολόγηση της πρότασης Παναγιώτου για την ΑΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *