LIVE: Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Αννίτα εξηγούν το «τις πταίει» για τις Προεδρικές

«Ενωμένοι. Ισχυροί για το αύριο»: Αυτό είναι το σύνθημα του 17ου Παγκύπριου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού που διεξάγεται σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, με σκοπό την αποτίμηση της εκλογικής ήττας στις Προεδρικές Εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου. 

Τις εργασίες του συνεδρίου κηρύττει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης, ενώ στο βήμα κατέρχονται ως ομιλητές ο τέως Προέδρος Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Επίτιμος Προέδρος του κόμματος και τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 θα διεξαχθεί η 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου. Κάλπες θα στηθούν παγκύπρια, καθώς και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο.

Live Updates
29/04/202311:58 Κάλεσμα Αννίτας Δημητρίου
“Το συνέδριο μας να υιοθετήσει αυτούσιο το απόσπασμα της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου ότι ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνει την ευθύνη ως υπεύθυνη αντιπολίτευση του τόπου”. 

Πρόταση η οποία εγκρίθηκε, επαναβεβαιώνοντας έτσι τον ρόλο του ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση

29/04/202311:25 Νίκος Αναστασιάδης: Πολιτική και μικροψυχία δεν συμβαδίζουν
«Παραβήκαμε αρχές και αξίες του Κληρίδη», ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης. Τονίζοντας πως «πολιτική και μικροψυχία δεν συμβαδίζουν».

Κάλεσε την ίδια ώρα τους Συναγερμικούς να πάψουν τις αλληλοκατηγορίες και να σταθούν στο πλευρό της Προέδρου του κόμματος

29/04/202311:09 Αβέρωφ Νεοφύτου: Την ευθύνη μου την έχω λάβει έμπρακτα \
«Την αυτοκριτική μου την έκανα και την ευθύνη μου την έχω λάβει έμπρακτα, όπως μου το επέβαλε η αξιοπρέπεια μου», είπε ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφερόμενος στην ήττα του κόμματος στις Προεδρικές Εκλογές.

29/04/202310:55 Αβέρωβ Νεοφύτου: Προτεραιότητα μου η ενότητα του κόμματος
Βούρκωσε από το βήμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφερόμενος στον Πατέρα του και τις συμβουλές που του έδωσε την περίοδο που άρχιζε την πορεία του στην πολιτική. Τόνισε μάλιστα πως έμαθε να θέτει πάντα προτεραιότητα, «όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, την ενότητα του κόμματος».

29/04/202310:43 Χάρης Γεωργιάδης για Αβέρωφ
«ΟΑβέρωφ Νεοφύτου είχε βαρίδια που ενδεχομένως να τον αδικούσαν», ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, από του βήμα του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ.

Έστειλε την ίδια ώρα το μήνυμα πως θα «πρέπει να βρούμε το σθένος και την βούληση να προσπεράσουμε αυτά που μας πλήγωσαν»

29/04/202310:34 Σε εξέλιξη το 17ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ
Στο βήμα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης

29/04/202308:15 Τι είπε η Αννίτα στον Alpha Κύπρου
«Οικογενειακά και θεσμικά» θα αποτιμήσουν απελθούσα και τωρινή ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του 17 Παγκύπριου Συνεδρίου του κόμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου εξήγησε ότι οι ομιλητές θα επιχειρήσουν “υπό το πρίσμα της καλής θέλησης να εντοπίσουν αδυναμίες ή λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν”

“Νομίζω ότι κλείνοντας θα πρέπει να αφήσουμε το μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Που θέλουμε να δούμε τον ΔΗΣΥ, πως να συνεχίσει ο ΔΗΣΥ και νομίζω ότι μπορώ από τώρα να σας πω πως είναι να κάνουμε την ενότητα πράξη, να γυρίσουμε σελίδα και μαζί, με συλλογικότητα, υπευθυνότητα και στην υπεύθυνη αντιπολίτευηση να επιτελέσει τον ρόλο του ο ΔΗΣΥ.”

Ερωτηθείσα εάν το Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ οδηγεί σε “λύση ενός γάμου”, η κυρία Δημητρίου απάντησε: 

“Δεν διαλύουμε τον γάμο μας, είμαστε όλοι μέλη μιας οικογένειας και αυτή τη στιγμή δίνεται μια ευκαιρία σε μια νέα ηγεσία να αναλάβει ενεργότερο και πιο υπεύθυνο ρόλο για να πορευτούμε για τη συνέχεια. Δεν περισσεύει κανείς, όλοι και όλες είναι σημαντικοί. Είναι όμως η ευθύνη δική μας, ως Προεδρείο και ηγεσία να βγούμε ένα βήμα μπροστά, χωρίς να μηδενίζουμε τη συνεισφορά των προηγούμενων.”

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι θα σεβαστεί το όποιο αποτέλεσμα της εκλογικής συνέλευσης του επόμενου Σαββάτου για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας του κόμματος, παρά το γεγονός ότι έχει προσωπική άποψη.

“Με τη διασαφήνιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του καθενός και κυρίως, αντιλαμβανόμενοι πως όπως έχουμε δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις, θα προχωρήσουμε με προμετωπίδα τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας για να βγούμε μπροστά σε όλα αυτά που πρέπει να διασφαλίσουμε. Η δεκαετής διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ αφήνει ένα κεκτημένο κυρίως στην οικονομία και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε και να αποτρέψουμε οτιδήποτε που μπορεί να εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους κοινωνικούς εταίρους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *