Με… άρωμα ΑΤΑ το μήνυμα του Προέδρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Tιμούμε σήμερα την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως υπόμνηση της σημασίας των κοινωνικών αγώνων που οδήγησαν στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όπως λέει ο Πρόεδρος, “τόσο η ανάπτυξη της οικονομίας όσο και συνοχή της κοινωνίας, δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να είναι στο επίκεντρο οΆνθρωπος”.

Η Πολιτεία οφείλει , προσθέτει ο κ. Χριστοδουλίδης, “να διασφαλίζει ότι οι συνθήκες της εργασίας είναι ασφαλείς και αξιοπρεπείς, ότι οι απολαβές είναι δίκαιες και ικανοποιητικές, ότι οι κανόνες εφαρμόζονται και ότι οι νόμοι τηρούνται χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις”.

“Η πατρίδα μας έχει να επιδείξει μια μακρά Ιστορία εργατικής ειρήνης που οφείλεται στην ανεπτυγμένη λειτουργία του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, στο υψηλό αίσθημα ευθύνης και στην ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων που υιοθετούν αποφάσεις και πολιτικές, οι οποίες διαχρονικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις δυνατότητες της οικονομίας”, σημειώνει, προσθέτοντας ότι “και σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία” είναι πεπεισμένος “ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα πράξουν ανάλογα και θα επιτευχθούν συμβιβαστικές συμφωνίες με άμεσο θετικό αντίκτυπο για τους εργαζόμενους και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, όπως η Πολιτεία επιδιώκει μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλει με την πρόσφατη συμβιβαστική πρόταση για την ΑΤΑ που αποσκοπεί προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *