Δρ Αρμεύτης στο ecosmoscy για την σκόνηστην ατμόσφαίρα που ταλαιπωρεί τους πολίτες

Στο ecosmoscy, μίλησε ο Πνευμονολόγος Δρ Χάρης Αρμεύτης σε σχέση με την σκόνη που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, και ταλαιπωρεί δεκάδες πολίτες.

Mιλώντας στο ecosmoscy, o Δρ Αρμεύτης είπε πως «Υπάρχουν μελέτες που δειχνουν ότι τις ημέρες που παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα, υπάρχει ι αυξημένη επισκεψιμότητα στα ΤΑΕΠ καθώς και αυξημένο ποσοστό έξαρσης αναπνευστικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.»

Κληθείς να σχολίασει εαν ακόμα και τις ημέρες που η ωριαία τιμή σκόνης είναι κάτω απο το επιτρεπόμενο όριο ο κ. Αρμέυτης εξήγησε πως “Ναι Μπορει να επηρεάσει τον καθένα διαφορετικά, καθώς στα μικροσωματιδια σκόνης μπορεί να μεταφέρονται πχ και αλλεργιογονα οι άλλες ουσίες που να έχουν διαφορετική επίδραση στον καθένα ανάλογα και με το ιστορικό του.”

Τέλος ο κ. Αρμέυτης είπε πως “καλό θα ήταν οι ευάλωτες ομάδες αλλά και όσοι επηρεάζονται από το φαινόμενο της σκόνης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν αυτό δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα υψηλής προστασίας” ενώ επισήμανε πως όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιαγγειακά, να είναι πολύ τυπικοί στη θεραπεία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *