Προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας η ασφάλεια στα σχολεία λέει η Μιχαηλίδου

Κανονικά πραγματοποιούντα τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Φανερωμένης μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να διαβεβαιώνουν τον Διευθυντή ότι δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων, κ. Λουκάς Αντωνίου, εξέφρασε τη διαφωνία του, εκτιμώντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, με τις Τεχνικές Υπηρεσίες να αξιολογούν εκ νέου σήμερα την κατάσταση. 

Λουκάς Αντωνίου – Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Φανερωμένης
«Η απόφαση ήταν να φύγει η Σχολική Εφορεία από το σχολείο και θα αναλάβει να φτιαχνεί ξανά όλο το σχολείο από την αρχή, όλες τις ζημιές, θα τις αναλάβουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες.» 

Ενημέρωσης για το σύνολο της κατάστασης έτυχε χθες, Πέμπτη, και η Υπουργός Παιδείας, με την ίδια να τονίζει ότι δεν είναι σωστό να γίνεται κάτι και «εκ των υστέρων να τρέχουμε».

Αθηνά Μιχαηλίου – Υπουργός Παιδείας
«Η ευθύνη για τις επιδιορθώσεις είναι κυρίως στις Εφορείες…Χθες είχαμε θέσει το θέμα ασφαλείας και υγείας ως άμεση προτεραιότητα ανεξαρτήτως κονδυλίων ή άλλων εμποδίων. Έχουμε θέσει τη Σχολική Εφορεία ενώπιον των ευθυνών της.»

Θα πρέπει, μάλιστα, να καταγραφούν αντίστοιχες επικίνδυνες καταστάσεις με διορία μιας εβδομάδας. 

Όσον αφορά το θέμα του κόστους, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι εντός των Εγκυκλίων σημειώνεται πως, σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη για κονδύλια, μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *