Στις κάλπες οι Συναγερμικοί. Σήμερα η ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του κόματος

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν οι Συναγερμικοί για να εκλέξουν τις υπολοίπες θέσεις της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, έπειτα από την ανάδειξη της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία του ΔΗΣΥ.

78 εκλογικά κέντρα λειτουργούν συνολικά σε Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές από τις 09:00 μέχρι τις 18:00.

Οι υποψήφιοι

Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου διεκδικούν οι: Ευθύμιος Δίπλαρος, Σωτήρης Σαμψών και Μιχάλης Σοφοκλέους. 

Τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων διεκδικούν οι: Ιορδάνου Ονησίφορος, Κάρουλλας Γιώργος, Κωνσταντίνου Ξένια, Μιχαήλ Μιχάλης, Ορφανίδου Σάβια, Πελεκάνος Μάριος, Τσιρίδου Φωτεινή.

Ποιοι ψηφίζουν:

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, την 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση απαρτίζουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών 90 μέρες πριν, δηλαδή κατά την 5η Φεβρουαρίου 2023, και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα για το έτος 2023.

Πως ψηφίζεις:

Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει έναν από τους τρεις υποψήφιους. Για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων, κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει από δύο μέχρι τρεις υποψήφιους. Για τις 25 θέσεις του Πολιτικού Γραφείου, κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει από 13 μέχρι 25 υποψήφιους. Ψηφοδέλτιο που έχει λιγότερες από 13 ή περισσότερες από 25 επιλογές θεωρείται ΑΚΥΡΟ.

Live Updates
06/05/202310:01 Δίπλαρος: Σήμερα ο ΔΗΣΥ γυρίζει σελίδα
ΟΔΗΣΥ σήμερα γυρίζει σελίδα και εκλέγει και την υπόλοιπη νεαρή ηγεσία του κόμματος, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο ένας εκ των τριών υποψηφίων για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Όπως τόνισε ο κ. Δίπλαρος, όλοι μαζί θα εργαστούμε για την πλήρη ανασυγκρότηση της παράταξης. Την ίδια ώρα, συνέχισε, «σε αυτή την προσπάθεια για ανασυγκρότηση δεν περισσεύει κανένας. Θεωρώ τον εαυτό μου ως τη δύναμη ενότητας, το πρόσωπο το οποίο γνωρίζει από εκλογές, έχω την όρεξη, έχω την εμπειρία, και ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι και να παραμείνει ο πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής».

Ο κ. Δίπλαρος κάλεσε όλα τα μέλη του ΔΗΣΥ να πάνε στην κάλπη, να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν ικανούς να τους αντιπροσωπεύσουν και «να γυρίσουμε σελίδα και μονιασμένοι να αφήσουμε ότι μας πλήγωσε πίσω μας και να προχωρήσουμε για νέους νικηφόρους αγώνες».

06/05/202309:51 Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στη Λευκωσία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ και στη Λευκωσία.

06/05/202309:45 Ψήφισε ο Ευθύμιος Δίπλαρος
Με τη συνοδεία της συζύγου και των παιδιών του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό, ο ένας εκ των τριών υποψηφίων για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

06/05/202309:33 Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στη Λεμεσό
Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, από τις 09.00 το πρωί οπόταν και άνοιξαν οι κάλπες.

06/05/202309:12 Άνοιξαν οι κάλπες
Άνοιξαν οι κάλπες στον ΔΗΣΥ, ο κόσμος του οποίου καλείται σήμερα να εκλέξει την ανώτατη ηγεσία του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *