Έρευνα και για το διορισμό της κουμπάρας του Νίκου Χριστοδουλίδη

Έρευνα και για το διορισμό της κουμπάρας του Νίκου Χριστοδουλίδη -Μαριλένας Ραουνά- στο Προεδρικό ξεκίνησε η Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού φαίνεται ότι έγινε χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα», μέχρι το 2021 στον προϋπολογισμό για το Προεδρικό υπήρχε μόνο η θέση του Επιτρόπου Προεδρίας. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, στη συνέχεια η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη προχώρησε στη δημιουργία μιας ακόμη θέσης, του Προεδρικού Επίτροπου, χωρίς ωστόσο να προσθέσει οποιοδήποτε κονδύλι (πέρα από το συμβολικό ποσό του 10%, ώστε να υπάρχει η προοπτική διορισμού ενός ακόμη Επιτρόπου στο μέλλον) και χωρίς να προχωρήσει στο διορισμό. Μετά τις εκλογές, συνέχισε ο Οδ. Μιχαηλίδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στο διορισμό της Μ. Ραουνά, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Όπως εξήγησε ο Γενικός Ελεγκτής, η κυβέρνηση έπρεπε να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό στη Βουλή, πριν προχωρήσει στο διορισμό της Μ. Ραουνά, ώστε η Βουλή να ασκήσει τις συνταγματικές της εξουσίες και να εγκρίνει ή να απορρίψει τη μισθοδοσία για τη συγκεκριμένη θέση.

«Η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη που διόρισε τη Μ. Ραουνά ως Προεδρικό Επίτροπο, σε μια θέση για την οποία δεν υπάρχει εγκεκριμένη αμοιβή στον προϋπολογισμό, κατ’ εμάς παρανόμησε. Ξεκάθαρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδ. Μιχαηλίδης.

Σημείωσε επίσης ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει στείλει ήδη επιστολή προς το Προεδρικό, θέτοντας ερωτήματα για τον πιο πάνω διορισμό και κυρίως με ποια νομική βάση αποφασίστηκε η αναδρομική ισχύ του διορισμού.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο σάλος για το διορισμό της 19χρονης συμβούλου του Υφυπουργού Τουρισμού.

Ο Οδ. Μιχαηλίδης επανέλαβε τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και πρόδηλη παρανομία, ενώ το ΑΚΕΛ διά της Μαρίνας Σάββα υπέδειξε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης «έχουν εκθέσει και τους ίδιους και ένα νέον άνθρωπο και κανιβαλίζουν την κοινή λογική, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση».

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για άλλη μια φορά χθες για κανιβαλισμό, ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, δεν αποδέχτηκε ότι έχει γίνει κάτι παράνομο. Δήλωσε, ωστόσο, ότι η 19χρονη έχει υποβάλει παραίτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *