Τρεις νεές υποθέσεις με αιτήτριες ασύλου που «αγόραζαν» Κύπριους πατέρες

Aλλες τρεις υποθέσεις, με άλλα 8 κατηγορούμενα πρόσωπα, εκκρεμούν για εκδίκαση, που αφορούν αιτητές ασύλου που με ψευδείς παραστάσεις «αγόραζαν» Κύπριους πατέρες, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, παρουσιάζονταν για εγγραφή στην Επαρχιακή Διοίκηση, αναφέροντας ότι ο πατέρας των παιδιών τους ήταν Κύπριοι πολίτες ή άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες.

Συνολικά εντοπίστηκαν τέσσερις υποθέσεις με σύνολο 12 προσώπων που κατηγορήθηκαν γραπτώς. Η μια υπόθεση ήρθε στο φως, ενώ εκκρεμούν άλλες τρεις υποθέσεις, με 8 κατηγορούμενους. 

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδίκασε τέσσερα πρόσωπα, για υπόθεση που αφορούσε εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και υποβοήθηση της παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Χρηματικό πρόστιμο ύψους €450 σε 28χρονη
Ποινή φυλάκισης ενός έτους σε 30χρονη
Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε 59χρονο
Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε 45χρονο
Αφορούσαν αιτήτριες ασύλου (Από Αφρική), οι οποίες εν αναμονή εξέτασης των αιτήσεων τους, έμεναν έγκυες και με τη βοήθεια συνεργών τους εντόπιζαν Κύπριους, οι οποίοι έναντι αμοιβής, αναγνώριζαν τα παιδιά ως βιολογικοί πατέρες. 

Οι υποθέσεις διερευνήθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, το ΤΑΕ Λευκωσίας και την ΥΑ&Μ Αρχηγείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *