“Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στα φεστιβάλ μουσικής”

Σε φεστιβάλ μουσικής διακινούνται ναρκωτικά μεταξύ των θαμώνων, όπως ισχυρίζονται επαγγελματίες εστίασης, αναψυχής και ψυχαγωγίας της Λεμεσού, μέσω της οργάνωσης «Ασπίδα» που τους εκπροσωπεί.  Ο σχετικός ισχυρισμός περιλαμβάνεται σε επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης – Αναψυχής – Ψυχαγωγίας Λεμεσού («Ασπίδα) προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, από τον οποίο ζητείται νομοθετική ρύθμιση των εκδηλώσεων. Ειδικά για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών, στην επιστολή καταγράφεται «ότι επιτρέπουν την είσοδο και πώληση ποτών σε ανήλικους, ενώ παρατηρείται και μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των θαμώνων».

Τα μέλη της «Ασπίδα» αναφέρονται στη διεξαγωγή φεστιβάλ μουσικής σε δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους, υποστηρίζοντας, πως η διοργάνωση τους εγείρει θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τον χώρο και τις απαιτούμενες άδειες για να φιλοξενήσουν τέτοιους θεσμούς. Στην επιστολή αναφέρεται, πως πέραν του ότι αρκετές από τις εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται παράνομα και χωρίς την παραχώρηση σχετικής άδειας από τις τοπικές αρχές, εν τη απουσία του απαιτούμενου ελέγχου, καθίστανται και επικίνδυνες για το κοινό καθώς δεν τηρούνται οι πρόνοιες πυρασφάλειας ούτε οι υγειονομικές προδιαγραφές των σημείων πώλησης φαγητών/ ποτών και χώρων υγιεινής. Σύμφωνα πάντα με την «Ασπίδα», οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις δεν πληρούν τις απαραίτητες πρόνοιες που προϋποθέτουν ελάχιστο αριθμό φυλάκων (security guards) για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Τα μέλη τη «Ασπίδα» αναφέρουν, πως οι δαπάνες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είναι μεγάλες και προσθέτουν πως η διοργάνωση φεστιβάλ ή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που έχουν καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα σε χώρους οι οποίοι παραδοσιακά δεν ενδείκνυνται για τέτοιες εκδηλώσεις, πέραν του ότι δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, πλήττει τα συμφέροντα των μελών του κλάδου αλλά και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα. Οι επαγγελματίες του κλάδου υποστηρίζουν επίσης, πως παρατηρούνται φαινόμενα παραχώρησης άδειας από τοπικές αρχές ή άλλους φορείς για διοργάνωση εκδηλώσεων σε χώρους ή υποστατικά που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες ούτε άδειες λειτουργίας με αποτέλεσμα, σε περίπτωση ατυχήματος, οι θαμώνες, οι επαγγελματίες του χώρου και οι τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν να μην μπορούν να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *