Ολομέτωπη επίθεση Δημητρίου σε ΔΗΚΟ-Κυβέρνηση. “Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο ορισμός του πολιτικού κατεστημένου”

Δριμεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης, αλλά και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρης Δημητρίου, με αφορμή τους προβληματικούς διορισμούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα και σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος επί του θέματος, ο οποίος επί της ουσίας μίλησε για fake news σε ό,τι αφορά στο διορισμό συμβούλου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, η οποία έχει καταδικαστεί στο παρελθόν, είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι ο ορισμός του παραδοσιακού πολιτικού κατεστημένου. 

«Σχολιάζουμε τα όσα ανείπωτα βλέπουμε. Είναι μέρες που θέλω να κάνω ένα σχόλιο για το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο το οποίο μας σούρνει κάθε λίγο και λιγάκι ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο ορισμός του πολιτικού κατεστημένου. Του παραδοσιακού, πολιτικού κατεστημένου. Όταν το κατανοήσει ο ίδιος, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε συζήτηση μαζί του».

Ο κ. Δημητρίου έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που παραπαίει και μίλησε για στημένη τηλεοπτική συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή. 

«Επί της ουσίας, όμως, βλέπουμε μία κυβέρνηση να παραπαίει. Στα μικρά, αλλά καθόλου ανούσια. Γιατί δείχνει τη νοοτροπία, το ήθος, τον πολιτικό πολιτισμό που μας έταζαν και δεν τον βλέπουμε. Δεν μπορεί να γίνεται κατ’ επανάληψη το ίδιο σκηνικό. […] Την προηγούμενη εβδομάδα, σε μία, μάλιστα,  στημένη τηλεοπτική συνάντηση είπε η κυβέρνηση ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα βοηθήσει να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο γι’ αυτούς τους διορισμούς».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ έκανε λόγο, μάλιστα, για μία κυβέρνηση που συνειδητά ψεύδεται, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα. 

«Ήταν η πιο εύκολη επικοινωνιακή εκτόνωση. Ούτε εκτόνωση δεν είναι γιατί δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να έρθουν να πουν ότι, με ευκαιρία τη συνάντηση με τον ΓΕ, μας έδωσε ένα πλαίσιο, βλέπουμε όλους τους συμβούλους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι κάποιος μη πτυχιούχος.  Αυτό που ενόχλησε χθες δεν ήταν κατά πόσο καταδικάστηκε η συγκεκριμένη πολίτης. Ο ποινικός κώδικας σωστά, και η κοινωνία θα πρέπει, να δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Το ζήτημα είναι με τον Υφυπουργό και το Υφυπουργείο που συνειδητά ψεύδονται. Αυτά είναι στοιχειώδη στην πολιτική».

Αυτό που έλειψε από την προσέγγιση της κυβέρνησης, ανέφερε, είναι η ειλικρίνεια. Αντ’ αυτού, επεσήμανε, προσπάθησαν να κρύψουν τα ζητήματα κάτω από το χαλί. 

«Θα προτιμούσα να έβγαινε η κυβέρνηση και να έλεγε μετά τη συνάντηση με τον ΓΕ, μελετούμε κι άλλα συμβόλαια, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Όχι μόνο δεν το έκαναν αυτό, προσπάθησαν να κρύψουν τα άλλα ζητήματα κάτω από το χαλί και βγαίνει το ένα μετά το άλλο. Και δεν τους φτάνει που βγαίνει το ένα μετά το άλλο, να κάνουν μία παραδοχή με ειλικρίνεια και σεβασμό προς τους πολίτες, συνεχίζουν να ψεύδονται θεωρώντας τους εαυτούς του, ίσως εξυπνότερους από όλους εμάς».

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου είπε ότι θα έπρεπε να γίνουν ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία, κάτι που, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζει να βρίσκει δικαιολογίες.

«Έπρεπε να υπήρχαν ανάλογες πολιτικές πράξεις. Όχι μόνο δεν έγιναν αυτές οι πράξεις, αλλά όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας άλλες προβληματικές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν παραδέχονται, αλλά συνεχίζουν να ψεύδονται, να βρίσκουν δικαιολογίες που δεν τις λες και ακριβείς και νομίζουν, θεωρούν ότι δεν μπορεί κανείς να τους αγγίξει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *