Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο “Πολίτης διαμένει σε σπιτάκι σε…κοιμητήριο, γιατί δεν έχει που άλλου να πάει”

Πολλές είναι οι περιπτώσεις πολιτών που ταλανίζονται εξαιτίας της ακρίβειας και του στεγαστικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι πληροφορήθηκε χθες ότι σε περιοχή της Λάρνακας πολίτης αναγκάστηκε να διαμένει σε σπιτάκι σε κοιμητήριο γιατί δεν είχε που αλλού να πάει.

Σημείωσε ότι ο ίδιος επικοινώνησε και με τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας λέγοντας πως είναι ενήμερες για το περιστατικό. Τόνισε ότι ένας άνθρωπος που δεν ήταν εκτοπισμένος αλλά φτωχός, διαμένει σε κοιμητήριο καθώς δεν έχει άλλη επιλογή.

Επίσης ο κ. Κέττηρος αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έγιναν προ ημερών στην Επιτροπή Προσφύγων ότι υπάρχουν περιπτώσεις που 2-3 οικογένειες προσφύγων 10-15 ατόμων αναγκάζονται να μένουν μαζί, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις άστεγων εκτοπισθέντων που διαβιούν στο αυτοκίνητό τους αναμένοντας τη διαθεσιμότητα τουρκοκυπριακών περιουσιών για να στεγαστούν. Επισήμανε δε ότι πολλοί νέοι επιλέγουν να μην παντρεύονται και να μην κάνουν παιδιά λόγω στεγαστικού.

Ο κ. Κέττηρος σημείωσε ότι πρόκειται για ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση. Αναφέρθηκε μάλιστα στην παγκύπρια εκστρατεία του ΑΚΕΛ για τη στεγαστική πολιτική, τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό και τις προτάσεις του κόμματός του που μπορούν να λύσουν σε ένα βαθμό το στεγαστικό πρόβλημα.

Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αρχίσει η στεγαστική πολιτική, τουλάχιστον για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Από την πλευρά της η Ρίτα Σούπερμαν του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι δε γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του στεγαστικού, κάνοντας λόγο για δυστοκία της κυβερνητικής μηχανής ανέκαθεν.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει πολιτική που να αφορά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού σημειώνοντας ότι δίνονται προσωρινές λύσεις. Επίσης είπε πως οι λειτουργοί κατάντησαν να είναι κτηματομεσίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *