Δεν θα παρέμβει στην κόντρα Ελεγκτή-Εισαγγελέα ο ΠτΔ, έκκληση να ηρεμήσουν

Eκκληση προς τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη να χαμηλώσουν τους τόνους στην δημόσια αντιπαράθεση που μαίνεται μεταξύ των δύο θεσμών, με αφορμή καταγγελίες που υποβλήθηκαν εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση και ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προγραμματίζει να παρέμβει με τον οποιοδήποτε τρόπο, ο κύριος Λετυμπιώτης εξήγησε ότι ούτε έχει, ούτε πρέπει να έχει οποιανδήποτε συνταγματική εξουσία έναντι των δύο θεσμών.

«Πρέπει να διαφυλαχθούν οι θεσμικοί τους ρόλοι και πρέπει στη δημόσια συζήτηση να αποφεύγονται αυτές οι τοποθετήσεις. Είναι ελπίδα μας ότι θα ηρεμήσουν οι τόνοι και ότι αυτό θα είναι προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου.»

Ο κύριος Λετυμπιώτης επισήμανε την ανάγκη άριστης συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή «όχι γιατί το ζητά η κυβέρνηση, αλλά γιατί το απαιτεί το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *