«Θεραπείες μεταστροφής»: Συνεδριάζει η Βουλή, βγαίνουν στους δρόμους οι ΛΟΑΤΚΙ+

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται σήμερα το θέμα των «θεραπειών μεταστροφής», που απασχόλησε χθες την επιτροπή Νομικών της Βουλή. Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα το ΑΚΕΛ, με την οποία θεσπίζεται στον ποινικό κώδικα αντίστοιχο αδίκημα. Διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος φέρει ωστόσο το ΕΛΑΜ.

Μετά και την χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής, ο ΔΗΣΥ αναμένεται να καταθέσει μαζί με το ΔΗΚΟ, τη ΔΗΠΑ, το ΕΛΑΜ, ίσως την ΕΔΕΚ και ενδεχομένως και το ΑΚΕΛ, τροπολογία στην Επιτροπή Νομικών με την οποία θα τοποθετηθεί ρητά στον Ποινικό Κώδικα η αναφορά στο άρθρο 18 του Συντάγματος και το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης, στόχος της τροπολογίας είναι «να σταλεί μήνυμα σε όλα τα επίπεδα ότι η Βουλή νομοθετεί με βάση το Σύνταγμα της χώρας και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, το τι λέει ακριβώς η Ευρώπη σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το πώς οφείλουμε εμείς να τα υπερασπιστούμε και να τα προστατεύσουμε».

Η θέση της Εκκλησίας

Θέση για το πιο πάνω θέμα πήρε και η Εκκλήσια της Κύπρου, τονίζοντας πως «το φύλο δεν είναι επιλογή». Σε ανακοίνωση της Ιερά Συνόδου, τα μέλη απευθύνουν έκκληση προς τους βουλευτές “νὰ μὴν ἐκθεμελιώσουν ὅ,τι ὑγιὲς ἀπέμεινε σ’ αὐτὸ τὸν τόπο” και τονίζουν ότι “ο πνευματικὸς ἐκφυλισμὸς τῆς κοινωνίας δὲν εἶναι τὸ καλύτερο γιὰ ἕνα λαὸ ποὺ ἀγωνίζεται γιὰ τὴν ἐθνική του ἐπιβίωση.”

Επισημαίνει ότι η “Ἐκκλησία δὲν μπορεῖ νὰ ἐξαναγκάζεται στὴ σιωπὴ πρὸς χάριν τῆς Παγκοσμιοποίησης καὶ τῆς λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων” και τονίζει ότι με το νομοσχέδιο “ποινικοποιεῖται τὸ ἀναφαίρετο δικαίωμα τοῦ ἀνθρώπου νὰ ἀποφασίζει ἐλεύθερα, νὰ ἐπιλέγει καὶ ἀναζητεῖ, στὸ πλαίσιο τῆς νομιμότητας καὶ τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας, στήριξη καὶ πνευματικὴ καθοδήγηση σὲ ζητήματα, τὰ ὁποῖα εἶναι ἄκρως προσωπικὰ καὶ εὐαίσθητα, γιὰ τὰ ὁποῖα μπορεῖ, στὸ τέλος, νὰ ἀποφασίζει ὁ ἴδιος γιὰ τὴν ἀποδοχή τους ἢ μή.”

Βγαίνουν στους δρόμους οι πολίτες

Την ίδια ώρα που το απόγευμα της Πέμπτης, η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητά το πιο πάνω νομοσχέδιο για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής», μέλη της Queer Collective Cyprus θα βρίσκονται έξω από το κτήριο της Βουλής διαμαρτυρόμενοι για τις πιο πάνω τροπολογίες που προωθούν τα διάφορα πολιτικά κόμματα, καθώς και για την θέση που έχει πάρει η Εκκλησία σε σχέση με το θέμα.

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα! Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας! Διεκδικούμε για τις επόμενες γενιές!», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομάδα σε κάλεσμα της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *