«Τα καταφέραμε» λέει η Accept για θεραπείες, επόμενος στόχος γάμος/τεκνοθεσία

Τα καταφέραμε»: Με αυτή τη φράση αρχίζει η ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, αναφορικά με τη θέσπιση νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής για ποινικοποίηση των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής για ομοφιλόφυλα άτομα. 

Οπως αναφέρεται, επόμενος στόχος των μελών της οργάνωσης είναι η νομοθετική ρύθμιση του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας, καθώς και της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Τα καταφέραμε!!! Οι ψευδοθεραπείες μεταστροφής ποινικοποιήθηκαν για όλους!

Της ποινικοποίησης, δεν εξαιρούνται οι ιερείς και η τυχόν ύπαρξη “συναίνεσης”!

Η οργάνωσή μας έδωσε σκληρή μάχη για την επιτυχία αυτή. Για περισσότερο από ένα χρόνο:

*Διεξήγαμε έρευνα σε συνεργασία με τον ελληνικό επιστημονικό φορέα Orlando LGBT+ για να εντοπίσουμε την έκταση των ψευδοθεραπειών μεταστροφής στην Κύπρο.

*Συλλέξαμε μαρτυρίες

*Πήγαμε επανελειμμένα στη Βουλή καταθέτοντάς τις μαρτυρίες αυτές

Στείλαμε επιστολές στην Αρχιεπισκοπή και μητροπόλεις, καταθέτοντας μαρτυρίες

Μιλήσαμε με τους συνδέσμους ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών και την ψυχιατρική εταιρεία και ζητώντας να πάρουν επίσημη καταδικαστική θέση για τις ψευδοΘΜ

*Αφουγκραστήκαμε την ανησυχία των θυμάτων, καταλάβαμε την επικινδυνότητα της μη συμπερίληψης της συναίνεσης και των ιερέων στον νόμο. Παλέψαμε γι’ αυτό. Δεν δεχτήκαμε την τροποποίηση του νόμου, όπως έγινε στην Ελλάδα

*Τα βάλαμε και με την Εκκλησία για το καλό της κοινότητάς μας

Αυτή η νίκη ανήκει σ’ όλους μας! “ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΜΕ” αναφέρει το φετινό σύνθημα του PRIDE, κι αυτό αποδείξαμε αυτές τις μέρες!

Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τον βουλευτή Giorgos Koukoumas και το ΑΚΕΛ για την κατάθεση της πρότασης νόμου αλλά και τους βουλευτές όλων των κομμάτων που από την αρχή δεν δέχτηκαν “παραθυράκια” στον νόμο. Σας ευχαριστούμε κι όλους εσάς που σταθήκατε στο πλάι μας! Συνεχίζουμε δυνατά!

Επόμενος στόχος: Πολιτικός γάμος/Τεκνοθεσία και Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου

Σημ.: η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα αναφέρει το εξής: “οποιοδήποτε άτομο εφαρμόζει πρακτική με σκοπό τη μεταβολή, καταστολή ή εξάλειψη του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου ή της έκφρασης φύλου άλλου προσώπου, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα

δύο (2) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε

χιλιάδες ευρώ (€5.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *