Σάλος με το Γ.Ν.Α :Στα όρια της η νεφρολόγος, φωνές ασθενών τμήμα. Δεκάδες προβλήματα, ένας γιατρος στα ΤΑΕΠ, θέμα και στο παιδιατρικό

Με ένα νεφρολόγο που εξυπηρετεί περί τους 50 ασθενείς ξέμεινε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου προκαλώντας την οργή ασθενών που διαμαρτύρονται ότι δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε.

Όπως καταγγέλνουν  ασθενείς εδώ και αρκετούς μήνες ο ένας γιατρός που διαθέτει το νοσηλευτήριο αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει όλους ενώ έχει και συγκεκριμένο ωράριο μέχρι τις 2 και 30 το απόγευμα.

Το πρόβλημα αυτό χρονίζει είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου τονίζοντας ότι ο Οργανισμός εδώ και αρκετό καιρό ψάχνει νεφρολόγους για να στελεχώσει το συγκεκριμένο τμήμα, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση.

«Κάναμε πέραν των 20 προκηρύξεων για να προσληφθούν γιατροί ωστόσο δεν υπάρχει ενδιαφέρον», είπε. Το γεγονός ότι στο τμήμα αυτό δεν έχει γιατρούς πέραν του ενός, δεν σημαίνει εξήγησε, ότι δεν εξυπηρετούνται οι ασθενείς, ή ότι κινδυνεύουν.

«Οι 50 περίπου ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση δεν το πράττουν καθημερινά άρα ο ένας γιατρός μπορεί να εξυπηρετήσει όλους, εφόσον δεν βρήκαμε άλλους», είπε.

Κληθείς να απαντήσει σε φωνές ότι μένουν ασθενείς χωρίς γιατρό όταν ο ένας που υπάρχει πάει άδεια, ο κ. Χαριλάου ξεκαθάρισε ότι αμέσως αναπληρώνεται από άλλους γιατρούς άλλων επαρχιών και σε καμία περίπτωση ο ΟΚΥπΥ δεν αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς χωρίς περίθαλψη.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του ecosmoscy, κάνουν λόγο για ΄εντονα προβλήματα τόσο στο παιδιατρικό τμήμα, ενώ οι νοσηλευτές είναι έτοιμοι να “κλείσουν” την νυχτερινή βαρδια όσον αφορά της αιμοκαθαρση.

Στο μεταξύ έγκυρη πληροφορία, αναφέρει ότι πρόβλήμα υπάρχει και στο παιδιατρικό τμήμα, καθώς όπως πληροφορούμαστε μητέρα πήγε το παιδί της και δεν υπηρχε εφημερεύον παιδίατρος!

Οι κάτοικοι, πάντως φωνάζουν ότι το Γ.Ν.Α είναι πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *