Συλλέγει στοιχειά η Αστυνομία για την υπόθεση Θεμιστοκλέους – Ατταλίδου

Σάλος ξέσπασε έπειτα από την ανάρτηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά της Βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου, με φόντο την υπερψήφιση της ποινικοποίησης των θεραπειών μεταστροφής, με την Βουλή να κινεί διαδικασίες για εξέταση του θέματος μέσα από την Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας και την Αστυνομία να αρχίζει αυταπάγγελτη έρευνα, με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Δικαιοσύνης. 

Όπως αναφέρει η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, έπειτα από εισήγηση του Αρχηγού Αστυνομίας και μετά από συζήτηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, η Αστυνομία άρχισε αυταπάγγελτη έρευνα για να διαπιστώσει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από την επίθεση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά Ατταλίδου.

Διαδικασίες από Βουλή
Σε ανακοίνωση αναφορικά με την ανάρτηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά της Βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου, προέβη το απόγευμα της Παρασκευής η Βουλή, ενημερώνοντας πως θα προβεί σε όσα προβλέπονται. 

Συγκεκριμένα, σε αυτή αναφέρεται ότι μετά από καταγγελία που δέχθηκε η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, από τη βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με αφορμή σχόλια του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενημερώνουμε ότι άμεσα θα ακολουθηθεί αυστηρά η ενδεδειγμένη διαδικασία ως προνοείται από τον κώδικα και το πλαίσιο δεοντολογίας.

Το χρονικό
Όλα άρχισαν όταν, με ανάρτησή της η Βουλεύτρια των Οικολόγων χαιρέτισε την απόφαση της βουλής, αναφέροντας ότι πρόκειται για «ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας.»

«Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση. Τόσους αιώνες καταπίεσης και βασανιστηρίων τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άντεξαν…  ας αντέξουν και οι υπόλοιποι μερικές δεκάδες χρόνια τον αγώνα κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ! Αγάπη, αποδοχή.»

Με δική του ανάρτηση ο Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, δημοσιεύει την ανάρτηση της κ. Ατταλίδου, μαζί με δηλώσεις που είχε τον Δεκέμβριο του 2022 στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, όταν ανέφερε ότι έχει στοχοποιηθεί για τις θέσεις που εκφράζει στα θέματα του μεταναστευτικού, των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Είχε αναφέρει ότι λαμβάνει προσωπικά απειλητικά μηνύματα που της στέλνουν ανάμεσα σε άλλα ότι «θα σε βρει ο διάβολος», «θα σου στείλουμε τρεις μαύρους» και διάφορα άλλα ρατσιστικού και ομοφοβικού περιεχομένου. Ανέφερε μάλιστα πως σκοπεύει να απευθυνθεί στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Πρόεδρο και δύο Αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγείροντας ζήτημα ελέγχου του κράτους δικαίου στην Κύπρο διότι όπως είπε η ίδια θεωρεί πως υπάρχει ολιγωρία.

«Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!», γράφει, απομονώνοντας την δήλωση της κ. Ατταλίδου.

Η απάντηση Θεμιστοκλέους
Στο σάλο που προκλήθηκε μετά την προσβλητική του ανάρτηση προς την Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, απαντάει ο ανεξάρτητος Βουλευτής.

Ο Ανδρεάς Θεμιστοκλέους μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αυτός απλά «σήκωσε το γάντι» χρησιμοποιώντας «την δική της ατάκα με ειρωνικό τρόπο», προκειμένου να καυτηριάσει προηγούμενή της ανάρτηση. Ο ίδιος, στη συνέχεια, τονίζει ότι υπόλογος είναι μόνο σε όσους τον ψήφισαν και ασπάζονται τις ίδιες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις μαζί του.

«Σήκωσα το γάντι που μου πέταξε» η απάντηση Θεμιστοκλέους για τον σάλο
Τον κατήγγειλε η Ατταλίδου
Σε καταγγελία προς την Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας προέβη η Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος.

«Επίθεση εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, προς τη Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, καταφερόμενος εναντίον της με χυδαίο τρόπο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», αναφέρεται.

«Ο συγκεκριμένος Βουλευτής συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει προβεί σε σεξιστικές, προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις προς το στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ΚΟΣΠ, Έφη Ξάνθου, τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, αλλά και τον τέως Βουλευτή, κ. Γιώργο Περδίκη. Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό.»

«Η Βουλεύτρια του Κινήματος, κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, απέστειλε ήδη επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής έχει αποστείλει ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου, ζητώντας την απομάκρυνση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρίου αναφέρει με ανακοίνωσή του, ότι έχει αποστείλει στην Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί την έναρξη των διαδικασιών απομάκρυνσης του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

«Συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους που μόνο προσβάλλουν, το έργο της Επιτροπής και την ίδια τη Βουλή, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως βουλευτές οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.»

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Δημητρίου σε Αννίτα: Ζητά την απομάκρυνση Θεμιστοκλέους από Επ. Θεσμών
«Χυδαιότατη ανάρτηση»
Χυδαιότατη χαρακτηρίζει την ανάρτηση του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους εναντίον της Βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

«Κανένας δεν μπορεί να μείνει χωρίς αντίδραση σε αυτή τη χυδαία ανάρτηση που έχει κάνει ο κ. Θεμιστοκλέους που μπορεί να είναι γνωστός για τις μισαλλόδοξες του απόψεις αλλά πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η σιωπή θα είναι συνενοχή.»

Επεσήμανε ότι θα πρέπει ξανά να απασχολήσει τη βουλή γιατί «ένα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν μπορεί να εκδηλώνει τέτοιες συμπεριφορές που περνούν κάθε όριο χυδαιότητας.»

«Η Δημοκρατία σημαίνει μεν ελευθερία έκφρασης άποψης αλλά δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια εκείνα που προσβάλλουν ανθρώπους, που μειώνουν τον πολιτισμό και ασφαλώς θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους.»

Σχολίασε ότι οι όροι εντολής της Επιτροπής Δεοντολογίας φτάνουν μέχρι ενός σημείου και περιορίζονται οι τις δυνατότητές της, εξηγώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να είναι πιο δραστική η απάντηση.

«Είναι πολύ προσβλητικό αυτό που έχει γράψει ο κ. Θεμιστοκλέους. Εμένα ως άνθρωπο με προσβάλλει και θεωρώ ότι ως επικεφαλής ενός μεγάλου κόμματος δεν μπορούσα να μην εκφράσω την οργή μου για αυτή την ανάρτηση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *