Συλλεκτικές Συναντήσεις Πολιτισμού

Του Γεώργιου Παύλου

Με μεγάλη μου χαρά ψες, στις 29/5/2023, βρέθηκα στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, καλεσμένος από την αγαπημένη μου Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, στην γενική τελική πρόβα της παράστασης “Να με καρτεράς…” την οποία ανεβάζει η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου και η Δημοτική Χορωδία Αραδίππου με μαέστρο το Δρ.Μιχάλη Παγώνη.

Η παράσταση οπτικογραφήθηκε από την κρατική τηλεόραση και θα μεταδοθεί σύντομα από το ΡΙΚ. Μια παράσταση με μεγάλα νοήματα και μηνύματα, που προβάλλει το ποιητικό και μουσικό έργο των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη. Αυτό που με χαροποίησε είναι το γεγονός ότι οι επιλογές των καλλιτεχνών επί σκηνής, είναι όλοι Κύπριοι με μεγάλη ΑΞΙΑ και πορεία. Είναι τα δικά μας υπέρλαμπρα παιδιά! Καλλιτέχνες με σοβαρές σπουδές και αναγνώριση, που δουλεύουν με στοχοπροσήλωση, για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά την όμορφη αυτή παράσταση είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την αγαπημένη μου Μαρία και να μου πει τη χορογραφική της προσέγγιση, την οποία δεν θα αποκαλύψω, για ευνόητους λόγους, αφού απόψε θα δοθεί η πρεμιέρα αλλά μας αποκάλυψε τη δική της άποψη για την εμπειρία της σε αυτή την παραγωγή.

“Να με καρτεράς…” Από τη Δημοτική Χορωδία Αραδίππου Ταυτότητα παράστασης: Μαέστρος: Δρ. Μιχάλης Παγώνη Ερμηνεύουν: Μάριαμ Βενιζέλου Άντρη Καραντώνη Δημήτρης Μεσημέρης Άντρεα Νεοκλέους και η μικρή Κυριακή Παγώνη Συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα: Αντώνης Πολυκάρπου – πιάνο Γιώργος Χατζηγεωργίου – βιολί Γιώργος Σπύρου – λαούτο/μπουζούκι Κωνσταντίνος Μακαρίτης – φλάουτο Μαρία Κραμβή – κρουστά Επί σκηνής/Αφήγηση – Κώστας Καντζιλιέρης Χορογραφίες – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα Βοηθός Χορογράφος: Στάλω Ζαχαρίου Χορεύουν: Στάλω Ζαχαρίου Λουΐζα Μαρίνου Στυλιάνα Μούσιτς Παυλίνα Μιχαήλ Μαρία Παπακώστα Θεόδουλος Θεοδούλου Συμβάλουν οι: Ματθαίος Αλαμπρίτης και Ιωσήφ Αλαμπρίτης και η εφηβική και παιδική ομάδα της Σχολής Χορού “Mambo”. Θέατρο Σκιών: Αντρέας Χαραλάμπους και Βασίλης Αγαπίου. Βιολί: Ειρηναίος Κουρσάρης Σχεδιασμός και Εκτέλεση Φωτισμού – Καρολίνα Σπύρου Ηχητική Κάλυψη: Μάριος Γεωργίου Σκηνικά: Σκηνοτεχνική Ενδυματολόγος: Δανάη Πάτσαλου Βεστιάριο Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour Φωτογραφίες: Γεώργιος Κυριάκου Επικεφαλής δημιουργικής ομάδας: Μαρία Πάτσαλου, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Δήμου Αραδίππου. Πρόεδρος Χορωδίας Δήμου Αραδίππου: Άννα Μάρκου H παράσταση σταθμός από τη Δημοτική Χορωδία Αραδίππου, είναι αφιερωμένη στη μουσική και ποιητική διαδρομή των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη. Η παράσταση πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις στο χρόνο και στο χώρο, με επίκεντρο μια ιστορία αγάπης. …Η αγάπη όλα τα νικά, αρκεί να είσαι εκεί, να παλεύεις και να καρτεράς… Παραγωγή: Επιτροπή Πολιτισμού Δήμου Αραδίππου Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας 30 Μαΐου 2023 Στις 20:00 Τα εισιτήρια της παράστασης έχουν εξαντληθεί. Σας ευχαριστούμε!

Σε διαφορετικά χρόνια και σε μια εποχή που όλα μεταβάλλονται, η Επιτροπή Πολιτισμού Αραδίππου επιλέγει να διαφοροποιηθεί από έτοιμα θεάματα. Συγχαίρω τη Μαρία Πάτσαλου Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου, που μέσα από την αποστολή και την προσωπική της έγνοια και προσπάθεια, δημιουργεί με Κύπριους Καλλιτέχνες, υψηλής αισθητικής πολιτισμό, συμβάλλοντας και ενισχύοντας με τη δράση της, τη δυνατότητα για εγχώρια παραγωγή και δημιουργία. Σε μια παράσταση σταθμό, η Δημοτική Χορωδία Αραδίππου, καλωσορίζει το μουσικό και στιχουργικό έργο των δημιουργών, Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη. Με μαέστρο τον Δρ. Μιχάλη Παγώνη! Και 80 καλλιτέχνες επί σκηνής! Σε κείμενα και αφήγηση επί σκηνής από τον Κώστα Καντζιλιέρη. Τους ευχαριστώ όλους δημόσια για την ανάθεση της χορογραφίας και της καλλιτεχνικής επιμέλειας, γιατί η παραγωγή τιμά όλους τους συμβαλλόμενους. Μια καλλιτεχνική δημιουργία με ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που μας υπενθυμίζει ότι οι μεγάλες φωνές, οι διακεκριμένοι μουσικοί, οι χορευτές με αξιόλογη πορεία και σημαντικές σπουδές, οι χορωδοί με την Πρόεδρο Άννα Μάρκου και το μαέστρο μας Δρ.Μιχάλη Παγώνη, η αφήγηση με το προσεγμένο κείμενο με νοήματα του Κώστα Καντζιλιέρη, τα παιδιά μας, οι φωτιστές μας και οι τεχνικοί μας, είναι στην Κύπρο και συμπράττουν για ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει την προσπάθεια όλων. Εύχομαι να αφυπνίσει όλους τους υπεύθυνους του Πολιτισμού, που βρίσκονται σε θέσεις και αξιώματα και λαμβάνουν αποφάσεις. Ας γίνει παράδειγμα αυτή η παραγωγή, στο να επιλέγουν οι υπεύθυνοι, με την ευθύνη που τους αναλογεί και τη σοβαρότητα που πρέπει να συνοδεύει τις αποφάσεις τους, σωστούς ικανούς επαγγελματίες που λειτουργούν ωφέλιμα μέσα από την τέχνη τους. Και όταν τους καλούν να συμμετέχουν σε παραγωγές ή να συμβάλλουν σε εκδηλώσεις, να δημιουργούν τις σωστές υγιείς συνθήκες εργασίας σε όλα τα επίπεδα. Γιατί αυτό είναι σεβασμός. Προσπαθούμε όλοι ταπεινά με τεράστια ευθύνη ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε ευχαριστώ Γιώργο μου που είσαι απόψε μαζί μας, στην πρόβα μας! Ενημερώνουμε όλους ότι η παράσταση, για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση για απόψε, θα μεταδοθεί και από την τηλεόραση του ΡΙΚ σύντομα. Σας ευχαριστούμε όλους για την αποδοχή και την αγάπη σας!

https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=1357018641514749&message_id=mid.%24cAABbCH_wZ4yOnSeQ1GIa-If4mb9Z&thread_id=100090982774502

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *