Μάγεψε το κοινό η μουσικοθεατρική παράσταση «Να με καρτεράς» από τη Δημοτική Χορωδία Αραδίππου

Του Γεώργιου Παύλου

Πλούσια συναισθήματα στο αφιέρωμα για το έργο των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη Συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία ήταν τα έντονα συναισθήματα που βίωσαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Να με καρτεράς», το βράδυ της Τρίτης, 30 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Ήταν μια παράσταση – σταθμός, αφιερωμένη στην μουσική και ποιητική διαδρομή των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη, δύο σπουδαίους δημιουργούς, που χάραξαν και μας παρέδωσαν ένα κόσμο δικό τους γεμάτο ιστορίες, εικόνες και χρώματα, μέσα από τους δρόμους της ποίησης και της μελωδίας τους. Τα εισιτήρια της παράστασης είχαν εξαντληθεί από καιρό και το κοινό γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας, προκειμένου να απολαύσουν το ξεχωριστό θέαμα που είχαν ετοιμάσει οι συντελεστές της παράστασης.

Τη βραδιά άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου, Μαρία Πάτσαλου και ακολούθησε με τον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο οποίος μίλησε για το σπουδαίο έργο των δύο τιμώμενων δημιουργών. Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, κα Αννίτα Δημητρίου, ο Βουλευτής Λάρνακας, κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ενώ τον Δήμο Λάρνακας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ιάσωνας Ιασωνίδης. Συνολικά 16 τραγούδια από την πλούσια διαδρομή των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Η Δημοτική Χορωδία Αραδίππου, με μαέστρο τον Δρ Μιχάλη Παγώνη, Σολίστ τους Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρη Καραντώνη, Δημήτρη Μεσημέρη, Άντρεα Νεοκλέους και τη μικρή Κυριακή Παγώνη, ερμήνευσαν μοναδικά τα τραγούδια, ενώ συνοδεύονταν επί σκηνής από 5μελή ορχήστρα, η οποία αποτελούταν από τους Αντώνη Πολυκάρπου (Πιάνο), Γιώργο Σπύρου (Λαούτο), Γιώργο Χατζηβασιλείου (Βιολί), Κωνσταντίνο Μακαρίτη (φλάουτο), Μαρία Κραμβή (Κρουστά). Την εισαγωγή στο βιολί έκανε ο Ειρηναίος Κουρσάρης. Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε ο Κώστας Καντζιλιέρης, τις Χορογραφίες και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια ανέλαβε η Μαρία Καραπίττα, ενώ επικεφαλής της δημιουργικής ομάδας ήταν η Μαρία Πάτσαλου. Το Θέατρο Σκιών παρουσίασαν οΑντρέας Χαραλάμπους και ο Βασίλης Αγαπίου. Χόρεψαν οι Στάλω Ζαχαρίου, Θεόδουλος Θεοδούλου, Παυλίνα Μιχαήλ, Λουίζα Μαρίνου, Μαρία Παπακώστα, Στυλιάνα Μούσιτς. Στις χορογραφίες συνέβαλε η εφηβική και παιδική ομάδα χορού της σχολής Mambo School of Dance.
Στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση των φωτισμών ήταν η Καρολίνα Σπύρου, στον ήχο ο Μάριος Γεωργίου, τα σκηνικά κατασκεύασε η Σκηνοτεχνική, την επιμέλεια των Σκηνικών και των Κοστουμιών ανέλαβε η Δανάη Πάτσαλου, τα γραφικά ο Φίλιππος Βασιλειάδης, τον συντονισμό των Καλλιτεχνών και των Ενεργειών η Άννα Μάρκου και την τηλεοπτική σκηνοθεσία η Αλεξία Μουταφίδου


Χορηγός επικοινωνίας ήταν το ΡΙΚ, που προχώρησε και στην οπτικογράφηση της παράστασης και σύντομα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για το πότε θα προβληθεί, προκειμένου να την απολαύσουν και όλοι όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν ζωντανά.
Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό Η βραδιά ολοκληρώθηκε, όπως θα άρμοζε στην περίσταση, με τους δύο δημιουργούς να παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Αραδίππου και, στη συνέχεια, να ξεσηκώνουν το κοινό, ερμηνεύοντας τραγούδια τους, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης.

Φωτογραφίες Γεώργιος Κυριάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *