«Απαράδεκτη» η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τον τέως Κιτίου, λέει η Κουκουμά

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, η Γενική Γραμματέας ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

«Δεν είναι αποδεκτή γιατί αυτή η απόφαση της ποινής αργίας, δήθεν μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που αντιλαμβάνεστε ότι η έφεση αποτελεί ένα εργαλείο που χρησιμοποίησε ο τέως Κιτίου για να αποφύγει την καθαίρεση γιατί ενδεχομένως γνώριζε ότι θα ήταν υποχρεωμένη η Σύνοδος και προσπάθησε να πέσει στα μαλακά.»
«Η Εκκλησία η ίδια και η Ιερά Σύνοδος θα έπρεπε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν απαντήσεις», συνεχίζει.

«Δεν χρειαζόταν καταδίκη, έπρεπε ακόμα και με τους ψιθύρους που κυκλοφορούσαν. Η Ιερά Σύνοδος και η Εκκλησία, για όποιον ακούγονται φήμες, ψίθυροι, υπονοούμενα, θα πρέπει να παρεμβαίνει να τα εξετάζει και να διερευνά, όχι να έχουμε μπροστά μας καταδίκη και ακόμα να κλωθογυρίζει στο τι απόφαση θα πάρει.»
Επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει η εκδίκαση της έφεσης θα πρέπει να γίνει άμεσα και να ληφθούν αποφάσεις, αλλιώς θα μείνει να αιωρείται ένα ερώτημα: Τι αποτρέπει την Ιερά Σύνοδο από την τιμωρία ενός ιερωμένου που επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα ανήλικο κορίτσι;

Η κ. Κουκουμά εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την στάση της Αστυνομίας, σχολιάζοντας ότι ο αριθμός των αστυνομικών ήταν μεγαλύτερος των παρευρισκομένων, ενώ παρατάχθηκαν μπροστά στους διαδηλωτές αναγκάζοντάς τους να παραμείνουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, με την κ. Κουκουμά να λέει ότι ήταν αδικαιολόγητη συμπεριφορά καθώς γνώριζαν ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *