Μετά τα παραπεμπτικά βάζουν «κόφτη» και σε άλλες ιατρικές πράξεις

Νέοι περιορισμοί αναμένεται να τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στις κατηγορίες των κλινικών πράξεων που θα διενεργούνται μετά από εντολή των ειδικών και προσωπικών ιατρών. Παρά το ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει ως στόχο τη μείωση των καταχρήσεων, είναι αρκετές οι φορές που μπορεί να επηρεάσει την πρόσβαση των δικαιούχων στις σωστές θεραπείες. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο Παιδίατρος, Παναγιώτης Γιάγκου, ανέφερε ότι η ενημέρωση που υπάρχει από τον ΟΑΥ είναι ότι θα αυξηθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Παναγιώτης Γιάγκου – Παιδίατρος
«Μπορεί να είναι οι συνταγογραφήσεις, τα φάρμακα, πόσες εξετάσεις γράφεις κ.ο.κ.»

Όπως ο ίδιος εξήγησε, υπάρχουν κατηγορίες ασθενών με αυξημένες ανάγκες, όπως κάποιο σύνδρομο ή αναπηρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει αντίστοιχα και αυξημένη ανάγκη παραπεμπτικών. 

Παναγιώτης Γιάγκου – Παιδίατρος
«Αναγκάζεσαι να εξασκείς μια αμυντική ιατρική. Προσπαθείς να περιορίσεις τον αριθμό των παραπεμπτικών τα οποία εκδίδεις, με αποτέλεσμα ελπίζω να μη φτάσουμε σε κάποια φάση κάποια παιδάκια να χάσουν κάποιο παραπεμπτικό ή να καθυστερήσουν να πάρουν κάποιο παραπεμπτικό, ακριβώς λόγω αυτής της φοβίας που πάει να δημιουργηθεί.»
Καταλήγοντας, ο κ. Γιάγκου εξέφρασε την άποψη ότι τα οριζόντια μέτρα προκαλούν προβλήματα, καθώς η κάθε περίπτωση στην ιατρική είναι ξεχωριστή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *