“Θα θρηνήσουμε θύματα” λένε οι δεσμοφύλακες μετά την υποχώρηση οροφής σε κελί

Aνάστατοι οι δεσμοφύλακες της ΙΣΟΤΗΤΑΣ μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε κελί της πτέρυγας 2Β όταν υποχώρησε κομμάτι μπετόν από το ταβάνι και έπεσε πάνω στο κρεβάτι κρατουμένου.

Το περιστατικό, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κρατουμένου ο οποίος μεταφέρθηκε με πόνους στη μέση και ζαλάδα στο ιατρείο των Φυλακών για περίθαλψη. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν το μεσημέρι ο Κλάδος Δεσμοφυλάκων της ΙΣΟΤΗΤΑΣ προειδοποιεί για τον κίνδυνο, έτσι όπως έχει η κατάσταση, στο μέλλον να θρηνήσουμε θύματα, επαναλαμβάνοντας την αδήριτη ανάγκη ανέγερσης νέων Φυλακών που θα πληρούν τα απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας.

Σε σχέση με το περιστατικό οι Δεσμοφύλακες της ΙΣΟΤΗΤΑΣ σημειώνουν πως αν στο κελί την ώρα του περιστατικού βρισκόταν και ο συγκρατούμενος του κρατουμένου, το κρεβάτι του οποίου είναι στο πάνω μέρος της κουκέτας, θα μιλούσαμε τώρα για σοβαρό ή ακόμη και θανάσιμο τραυματισμό.

Οι Δεσμοφύλακες της ΙΣΟΤΗΤΑΣ επαναλαμβάνουν στην ανακοίνωσή τους ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ευημερία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια τόσο των κρατουμένων όσο και του προσωπικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *