“Αναγκαζούμαστε να διακόψουμε τις σπουδές μας, λόγω υψηλών ενοικίων”

Τα ονείρα τους να…διαλύονται βλέπουν οι νεαροί φοιτητές, καθώς όπως εξηγούν στο ecosmoscy, αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα λόγω υψηλών ενοικίων.

Μιλώντας στο ecosmoscy, φοιτητές που διαμένουν στην Λευκωσία, αναφέρουν πως τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τ αβγάλουν πέρα.

“Όταν για ένα διαμερισμά μονάρι θέλεις 600 ευρώ, συν τα έξοδα του σπιθκιού, πως εμείς εν να τα φκάλουμε πέρα; Πολλές φορέ αναγκαζόμαστε να πηγαινοερχόμαστε απο το σπίτι στο πανεπιστήμιο για να γλυτώνουμε τα έξοδα διαμονής. Ουσιαστικά μόνο τα παιθκία που εν κάτοικοι Λευκωσίας τους συμφέρει.

Ενώ ένας άλλος φοιτητής αναφέρει πως αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του γιατί δεν μπορούσε οικονομικά να τα βγάλει πέρα. ““Επέρασα μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προέρχομαι απο μια μικρομεσαία οικογένεια. Στο πρώτο έτος, λίγο πολύ εφκαλά τα πέρα, αλλά μετά το δεύτερο έτος, τα πράματα εδυσκόλεψαν, οπόταν εδιέκοψα τις σπουδές μου. Τωρά δουλεύκω ως γκαρσόνι σε ένα ξενοδοχείο. Δυστυχώς για εμάς τους νέους, εν μας αφήνουν περιθώρια να κάμνουμεν όνειρα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *