Μεταφέρεται στην Κύπρο η σορός του Γιώργου Χατζιωνά…”Υπόδειγμα άριστου ευελπίδος, με όνειρα και φιλοδοξίες”

Στην Κύπρο μεταφέρεται σήμερα η σορός του άτυχου Ευέλπιδος Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο στρατόπεδο της Ρεντίνας στην Ελλάδα, την περασμένη Παρασκευή. 

Τη δύσκολη αποστολή της αναγνώρισης του 20χρονου θα φέρουν σε πέρας δύο μέλη της οικογένειάς του, τα οποία μεταβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό, καθώς και για διευθέτηση της μεταφοράς της σορού στην Κύπρο. 

Η σορός, στην οποία διενεργήθηκε νεκροτομή, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο γύρω στις 4:00 το απόγευμα. Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί αύριο.

Στο μεταξύ, την απέραντη οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του Υπουργείου Άμυνας για τον αδόκητο χαμό του δευτεροετή Ευέλπιδος εξέφρασε ο Υπουργός Μιχάλης Γιωργάλλας, στον Επιμνημόσυνο Λόγο του σε Εκδήλωση Μνήμης των Ηρωικώς Απόντων Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, που διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύνδεσμος Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού 1974, στο στρατόπεδο Μιχαλάκη Παρίδη στην Απλάντα.

Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως ο Γιώργος αποτελούσε υπόδειγμα άριστου Ευέλπιδος με φιλοδοξίες κι όνειρα. Ήταν ένας ενάρετος νέος που με σεμνότητα επιζητούσε τη διάκριση σε ότι καταπιανόταν. Η μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς θα τον θυμάται πάντα λεβέντη, αγέραστο και χαμογελαστό. Η Κύπρος, είπε, θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι,  που έσβησε κατά την εκπαίδευση για την υπεράσπιση της πατρίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *