Επίθεση κατά εθνοφρουρού στη Λήδρας: «Μια συγνώμη θέλω και αποσύρω»

Εξελίξεις σημειώθηκαν γύρω από την υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης σε βάρος εθνοφρουρού από πολίτη, κατά την εκδήλωση που είχε διοργανωθεί το 2020 στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, με αφορμή το κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού.

Πρόσφατα και ενώ η υπόθεση ήταν ορισμένη για να ξεκινήσει η ακρόασή της ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας μετά από 11 αναβολές, αναφέρθηκε στον δικαστή ότι υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του παραπονούμενου, τότε εθνοφρουρού, ν’ αποσύρει το παράπονό του και ο κατηγορούμενος ν’ αλλάξει απάντηση.

Όπως πληροφορούμαστε, ο τότε στρατιώτης που φαίνεται σε βίντεο πολιτών και τηλεοπτικών συνεργείων να δέχθηκε την επίθεση, έχει δηλώσει ότι «Μία συγνώμη δημόσια θέλω από τον κατηγορούμενο» και εξέφρασε την πρόθεσή του αν γίνει αυτό, ν’ αποσύρει το παράπονό του. Αυτό θα γίνει εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να συμβούν δυο πράγματα:

 Ο κατηγορούμενος αναμένεται ότι θ’ αλλάξει την απάντησή του από μη παραδοχή σε παραδοχή και η κατηγορούσα αρχή ν’ αποσύρει μια από τις τρεις κατηγορίες που εκκρεμούν εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, οχλαγωγία και ότι εσκεμμένα παρεμπόδισε εθνοφρουρό που παρείχε συνδρομή στην Αστυνομία.

Το επεισόδιο συνέβη στις 29/2/2020 κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, όταν μέλη της οργάνωσης United Cyprus Now μαζί με Τουρκοκύπριους συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει προσωρινά το οδόφραγμα. Σε κάποια στιγμή και ενώ φώναζαν συνθήματα στην τουρκική για ειρήνη και σφυρίζοντας, επιχείρησαν να μετακινήσουν τα κιγκλιδώματα για ν’ ανοίξει το οδόφραγμα. Ένας διαδηλωτής φέρεται να αρπάζει από το λαιμό και να σπρώχνει έναν εθνοφρουρό που βοηθούσε τους αστυνομικούς να απωθήσουν τους διαδηλωτές για να παραμείνει το οδόφραγμα κλειστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *