Σκέφτοται μέχρι και λουκέτο σε εργοστάσια σε Γέρι και Δάλι

ξω φρενών είναι οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων Δήμων και κοινοτήτων που γειτνιάζουν με το φλεγόμενο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων χαρτιών και πλαστικών στο Γέρι, από το οποίο αναβλύζουν τοξικοί καπνοί τις τελευταίες δεκαεννέα ώρες. Πέραν από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία εκατοντάδων πολιτών από την επιμόλυνση της ατμόσφαιρας, ορατοί είναι οι κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές καθώς 150 μέτρα περίπου μακριά από τις φλόγες βρίσκονται δύο μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων.

Ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου κατήγγελε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι οικείες αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης εκδίδουν άδειες λειτουργίας εργοστασίων, χωρίς να διαθέτουν τεχνογνωσία και προσωπικό για τον έλεγχο αυτών των υποστατικών.

«Η άδεια λειτουργίας εκδίδεται στη βάση των κτιρίων. Εάν δηλαδή είναι όπως στα αρχικά σχέδια. Για το περιεχόμενο, για τα υλικά, εάν υπάρχουν διαδρόμοι κάνει άλλο τμήμα ελέγχους, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Ο κάθε εργοστασιάρχης όμως, οφείλει να προστατεύει την περιουσία του, να λάβει μέτρα ώστε όταν αρχίσει μια πυρκαγιά να μπορεί να την τερματίσει.»

Διαβάστε επίσης:

Εξαιρετικά τοξικός ο καπνός από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Γέρι

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος αναγνώρισε τον δικαιολογημένο θυμό και την αγανάκτηση των περίοικων, πολλοί εκ των οποίων σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. 

Όπως τόνισε δεν είναι η πρώτη φορά που μαίνονται πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιοχή σε εργοστάσια ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ τόνισε την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για επιβολή αυστηρών ποινών σε ιδιοκτήτες εργοστασίων, στα οποία παρατηρούνται συνεχόμενα ατυχήματα.

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και όταν συμβαίνει κάτι μια, δύο και τρείς φορές, μπορεί να μπαίονει και λουκέτο σε τέτοιες εταιρείες. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες αρμοδιότητες και έλεγχοι γίνονται από άλλα τμήματα.»  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *