Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ρόδο: Νέο μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν Ασκληπιείο και Κιοτάρι

Την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι διέταξαν οι αρχές, με μήνυμα που στάλθηκε μέσω του 112, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα. 

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, γίνεται η εκκένωση δύο ξενοδοχείων, του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από 30 λεωφορεία ώστε να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. 

Η φωτιά στη Ροδο εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Ωστόσο, η προσπάθεια κατάσβεσης είναι τεράστια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Το μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς Λάρδο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

fotia_rodos1

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Λίνδου – Λάρδου, 1 πλωτό του Λιμενικού, 1 ασθενοφόρο της ακτοφυλακής και ιδιωτικά αεροσκάφη στο λιμάνι της Ρόδου για να συνδράμουν,εφόσον απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς. 

Έκκληση από τον Ερυθρό Σταυρό

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο Ερυθρός Σταυρός Ρόδου, καθώς χρειάζονται φαρμακευτικά υλικά. 

Ειδικότερα χρειάζονται: 

Βαζελινούχες και αποστειρωμενες γάζες

Αλοιφές εγκαυμάτων

φυσιολογικό ορό 500ml

Ελαστικούς επιδέσμους

tears natural οφθαλμολογικές σταγόνες

Επίσης Ισοτονικά φακελάκια, μπάρες δημητριακών, σπαστους καφέδες

Αυτά μπορούν όσοι πολίτες θέλουν να τα προωθήσουν στις αποθήκες του Ερυθρού στο παλιό νοσοκομείο Τηλ.επικοινωνίας: 6937010482

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ 

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης, τέθηκε εκτός ο ΘΗΣ (Θερμοηλεκτρικός Σταθμός) Ν. Ρόδου και κρίθηκε αναγκαίο να προγραμματισθούν για σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023, έως το βράδυ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί θερμά τους καταναλωτές να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά για τις ώρες αιχμής 12:00 – 15:00 και 17:00 – 22:00.

Τις συγκεκριμένες ώρες, συστήνεται:

Να αποφεύγεται η χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να μετατίθεται κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής)
Να ρυθμίζεται η θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *