Στην Κύπρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός για να δει ΠτΔ, Αννίτα και Αρχιεπίσκοπο

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της γειτονικής χώρας. 

Ο κύριος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, ενώ βλέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο.

Live Updates
31/07/202311:14 Προανήγγειλε αποφάσεις ο ΠτΔ
Κατά την έναρξη της κατ΄ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγελε συγκεκριμένες αποφάσεις, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο συμβολικής σημασίας

Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας είναι άριστες, σημειώνοντας ότι αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι του, λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων με τις πυρκαγιές. Σημείωσε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι άριστη και πως θα προσπαθήσουν αμφότεροι να οικοδομήσουν ένα πιο θεσμικά στέρεο πλαίσιο.

31/07/202311:12 Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΟΈλληνας Πρωθυπουργός έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις έντεκα το πρωί ακριβώς. Τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. 

Ακολούθως έγιναν συστάσεις των δύο αντιπροσωπειών που θα παρακαθισουν σε συνομιλίες.

31/07/202310:44 Δεύτερος σταθμός τα Φυλακισμένα Μνήματα
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τον υποδέχθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. Έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κατάθεση στεφάνου και υπογραφή του βιβλίου επισκεπτών.

«Τα νέα παιδιά που έδωσαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία σας, αποτελούν για εμάς πηγή έμπνευσης ότι δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι την οριστική επίλυση του Κυπριακού και τον οριστικό τερματισμό της τουρκικής εισβολής και κατοχής»

31/07/202310:27 Πρώτος σταθμός ο Τύμβος Μακεδονίτισσας
Με την άφιξη του στην Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να καταθέσει στεφάνι. Τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Ξεναγήθηκε επίσης στο ηρωϊκό «Νορατλας» που βρίσκεται στον χώρο.

31/07/202310:27 Όλα έτοιμα στο Προεδρικό

31/07/202310:26 Το πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να έχει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεταναστευτικό.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, και στη συνέχεια στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και ακολούθως, θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *