Ουλουτσάι: Ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Δεν θα παραστεί τελικά στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου ο Τ/κ «δήμαρχος» Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, καθώς διαμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις όποιες προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου.

Ο κος Ιωάννου επέκρινε εκείνους που ενδύονται τον μανδύα του πατριώτη και λοιδορούν τους υπόλοιπους ή εκείνους που διαφωνούν μαζί τους.

Υπενθύμισε ότι η εκδήλωση δεν έχει αλλάξει σε τίποτε τα τελευταία 48 χρόνια που πραγματοποιείται. Όσον αφορά τον κο Ουλουτσάι ανέφερε ότι θα ερχόταν στην εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής ως απλός πολίτης.

Όσον αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκδήλωση ο κος Ιωάννου είπε ότι η απόφαση λήφθηκε από τη  συντριπτική πλειοψηφία του σώματος και δεν αφορούσε απόφαση του Δημάρχου, τον οποίο κάποιοι λοιδορούν συνεχώς.

Ερωτηθείς είπε ότι και ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ψήφισε αυτό το πρόγραμμα, εκτός από τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΕΛΑΜ που τοποθετήθηκε εναντίον.

Αυτοί που δεν θέλουν λύση θα βρίσκουν συνεχώς προφάσεις, επισήμανε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ζητώντας από όσους αντιδρούν να «γυρέψουν εκείνους που εγκατέλειψαν ανοχύρωτη την πόλη». Δεν συμφέρει, είπε, σε κανένα να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Simos1 2 Scaled

Ο κος Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση του Σαββάτου.

A

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει το ΑΚΕΛ

Είναι πραγματικά εξωφρενικό που Ε/κ αντιδρούν επειδή Τ/κ συμμετέχουν σε αντικατοχική εκδήλωση, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς. Απηύθυνε κάλεσμα προς τους Αμμοχωστιανούς και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου το Σάββατο.

Ο κος Κουκουμάς  επισήμανε ότι εδώ και 50 χρόνια γίνονται συνομιλίες με τους  ηγέτες της κατοχής, γίνονται συνεχείς επαφές δημάρχων από τις ελεύθερες περιοχές με συναδέλφους τους στα κατεχόμενα και ποτέ δεν αναβαθμίστηκε το ψευδοκράτος.

Πρόσθεσε ότι το σύνταγμα προνοεί ότι οι Τ/κ εκλέγουν στην Αμμόχωστο και σε άλλες 4 πόλεις τον δικό τους δήμαρχο και τις δικές τους δημοτικές αρχές.

Όσον αφορά τον κο Ουλουτσάι ο κος Κουκουμάς σημείωσε ότι είναι στέλεχος του τουρκικού ρεπουπλικανικού κόμματος που υποστηρίζει τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ο ίδιος αντιτάχθηκε στον εποικισμό της Αμμοχώστου ζητώντας συμμόρφωση με το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ.

Senekisxristos 1

Σενέκης: Λανθασμένα μηνύματα στέλνει η πρόσκληση ενός ψευδοθεσμού στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου

Λανθασμένα μηνύματα στέλνει η πρόσκληση ενός ψευδοθεσμού στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου, επισήμανε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης.

Υποστήριξε ότι ο κος Ουλουτσάι δεν αντιτάχθηκε ποτέ στον εποικισμό της Αμμοχώστου, ενώ επωφελήθηκε για να πάρει τη συγκεκριμένη θέση του λεγόμενου Δημάρχου, όπως είπε, προσθέτοντας ότι είναι ευπρόσδεκτοι υπό την προσωπική τους ιδιότητα όσοι τ/κ αντιδρούν στην κατοχή.

Ο κος Σενέκης επισήμανε ακόμη ότι παρά την πρόνοια στο σύνταγμα ουδέποτε λειτούργησαν χωριστοί δήμοι στην Αμμόχωστο.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης ήταν επί ενός τετελεσμένου γεγονότος.

Sizopoulos

Για… αναγνώριση (έμμεση ή άμεση) έκανε λόγο ο Σιζόπουλος

Η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας καλών σχέσεων με τους Τ/κ είναι καλοδεχούμενη και πρέπει να επιδιώκεται, όμως την ίδια στιγμή αυτή η προσπάθεια δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να οδηγεί σε αναγνώριση – έμμεση ή άμεση – κατοχικών θεσμών και ενδεχομένως να δίνει τη δυνατότητα στην κατοχική δύναμη να κεφαλαιοποιεί  οφέλη από αυτές τις διαδικασίες, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Δεν είναι δυνατό, πρόσθεσε, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα κάποιοι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, να καταρτίζουν το πρόγραμμα και να θέτουν την απόφαση προς επικύρωση εκ των υστέρων ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ευθύνες είναι και διαδικαστικές και πολιτικές ανέφερε ο κος Σιζόπουλος και διερωτήθηκε εάν τέτοιες δραστηριότητες πρέπει πρώτα να ανακοινώνονται και εκ των υστέρων να έρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο να τις εγκρίνει.

Υποστήριξε ότι ο κος Ουλουτσάι δεν καταδίκασε ποτέ την κατοχή και τον εποικισμό της Αμμοχώστου.

Η ΕΔΕΚ, είπε, δεν θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση.

One Reply to “Ουλουτσάι: Ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *