«Οι απειλές κατά της ασφάλειας ειρηνευτών του ΟΗΕ συνιστούν σοβαρό έγκλημα». Tραυματίστηκαν Βρετανοί στρατριώτες

Τα οργανωμένα επεισόδια που προκάλεσαν το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Πύλας και την απαράδεκτη επίθεση εναντίον Βρετανών και Σλοβάκων μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, καταδικάζει η Κυπριακή Δημοκρατίας.

Σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει πως «Οι απειλές κατά της ασφάλειας ειρηνευτών του ΟΗΕ είναι καταδικαστέες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όπως ορθά αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Ειρηνευτικής Δύναμης».

Η Κυβέρνηση, προσθέτει, προβαίνει σε όλες τις διπλωματικές ενέργειες και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, Μόνιμα Μέλη του ΣΑ, την ΕΕ, την Ελληνική Κυβέρνηση και με την ηγεσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών.

Καταδικάζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τα επεισόδια στην Πύλα καταδικάζει με ανάρτηση του στο Twitter και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ τονίζει πως «η διασφάλιση της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων και η αποκλιμάκωση της κατάστασης πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα». Σε σχέση με το πιο θέμα ο κ. Μισέλ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *