Ψάχνουν λύσεις για τα σοβαρά επεισόδια στην Χλώρακα

Επί τάπητος τίθενται τα σοβαρά πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Χλώρακα, σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως έχει αναφέρει στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, κατά τη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει επί τάπητος την εξεύρεση άμεσης και οριστικής επίλυσης του χρόνιου ζητήματος στην κοινότητα, εκκένωσης του κτιριακού συγκροτήματος όπου διαμένουν αλλοδαποί και θα καταστήσει σαφές ότι φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά. 

Άμεση λήψη αποφασιστικών μέτρων και εφαρμογή του νόμου ζήτησαν εξάλλου και ΔΗ.ΣΥ., ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, κάνοντας λόγο για γκετοποίηση της περιοχής και καθήκον της Πολιτείας να προστατεύσει την ασφάλεια αλλά και την περιουσία των πολιτών. 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.   Υπενθυμίζεται πως περίπου εκατό άτομα συριακής καταγωγής τα οποία διαμένουν σε κτιριακό συγκρότημα στη Χλώρακα πραγματοποίησαν πρόσφατα διαμαρτυρίες μετά την αποκοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο εν λόγω συγκρότημα, σημειώθηκαν επεισόδια και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για επιβολή της τάξης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *